DNEVNI NOGOMET

Velež: Pobjeda koja bi mogla sve preokrenuti

Još i prije utakmice, bilo jasno. Jedan trenutak, jedan detalj, neka greška, odlučit će pobjednika. I tako je bilo. Velež je to iskoristio, srušio Široki (1:0) i postavio se u dobru poziciju pred prvu utakmicu polufinala Kupa, u ovom trenutku najvažniji susret sezone.

Široki Brijeg je propustio tri prilike u prvom dijelu, jednu u drugom, a onda se Velež nakon crvenog kartona probudio i došao do tri boda. Tri boda koja nisu puno toga promijenili na tabeli, Velež je na sedmom mjestu, devet bodova od četvrtog mjesta – u prijevodu tri vezane pobjede koje bi puno toga promijenile. Međutim, Velež ove sezone nije uspio ući niti u jednu sličnu seriju, iako je imao nekoliko prilika. Međutim, ova pobjeda, izborena na ovakav način, sigurno bi morala ostaviti traga. Jer kada izborite pobjedu s igračem manje, kada na onakvom terenu protivnika limitirate na najmanju moguću priliku, onda morate dobiti dodatni impuls. Pred prvu utakmicu polufinala Kupa.

– Ova pobjeda mi je nekako najdraža jer je izborena na ovaj način, izjavio je šef struke Feđa Dudić.
– Važno je da smo prekinuli jednu neugodnu seriju. Ponosan sam na momke, na klub. Naravno da ovakva pobjeda mora dati krila i vjerujem da će tako i biti. Jesmo se potrošili, nema sumnje, više i nego što smo očekivali, ali vjerujem da će u srijedu stadion biti pun, da ćemo vidjeti jedan drugačiji, bolji Velež nego što je to bilo u petak, dodao je.

Ekipa Tuzla Cityja je tu, u Mostaru, gdje se opravlja od subotnjeg potopa protiv Zrinjskog (0:5). Teškog, najtežeg u ovoj sezoni. Dan manje ima za opravak i donekle u ovaj prvi susret ulazi u nešto drugačijem raspoloženju, iako je ekipa na drugom mjestu na tabeli i po svemu sudeći će ove godine prvi put zaigrati Europu. Što potvrđuje činjenicu da se radi o kvalitetnoj ekipi, super iskusnoj, što znači da Velež čeka težak zadatak, možda i teži jer je ipak uteg pritiska na strani Rođenih. F. I.

VEZANO

Zrinjski: Sve je i dalje pod kontrolom…

urednik

Jagodić: Pobjeda u pravom trenutku

urednik

Zrinjski: Nakom Međimurja, slika je jasnija

urednik