DNEVNI NOGOMET

Velež: Pojačanja djeluju smisleno

Rođeni polako slažu igračku križaljku za iduću sezonu. 

Među posljednjim novacima priključili su se Stefan Vukčević, Azur Mahmić, Adnan Džafić i Klemen Šturm. Računajući Alena Kranjeca i Demira Pecu, sada smo već stigli do brojke od šest novih igrača, a sasvim sigurno – lista nije zaključena. Džafić je po vokaciji napadač, dolazi iz Sarajeva, u karijeri je igrao Caslav, FC MAS Taborsko, Gastav Zlin, Mlada Boleslav, Tuzla City. Za očekivati je da će vrlo vjerovatno biti alternativa  Haskiću, osim u stuacijama kada bi eventualno Velež igrao sa dva napadača. Ili eventualno iza napadača u nekoj od formacija.

Stefan Vukčević je također vrlo iskusan igrač, dolazi s Cipra, odnosno iz redova tamošnjeg člana elitnog ranga, Paralimnioua. Inače, radi se o nekadašnjem mladom reprezentativcu Crne Gore, koji je prve nogometne profesionalne korake naravio u Zeti. Za ovaj crnogorski klub odigrao je čak 181 utakmicu uz četiri postignuta pogotka, a 2020. godine preselio je u Azerbajdžan, tačnije u Gabalu.

U odnosu na Vukčevića i Džafića, Azur Mahmić je ipak nešto mlađi igrač, on je defanzivac i dolazi iz Igmana u kojem je prošle sezone pružao vrlo dobre partije. Mahmić bi mogao zaigrati na mjestu stopera – uz Hrkaća, eventualno Zvonića. Iako u ovom trenutku šef struke Nedim Jusufbegović na raspolaganju ima nekolicinu igrača koji recimo mogu pokrivati pozicije lijevog i desnog beka, bilo je za očekivati da u idućem periodu Velež i tu pronađe neka druga riješenja… a jedno je došlo u vidu iskusnog lijevog beka Klementa Šturma, koji je posljednju sezonu odigrao u Hapoel Haderi. Nastupio je u 23 utakmice. Na krilinim pozicijama također treba očekivati nova lica, ali o tom, po tom. 

Ono što je ipak najvažnije u ovom trenutku, jeste da su ovaj put 

u Veležu uspjeli u svom naumu, a to je da dovedu igrače koji su u trenažnom procesu, igrače koji su bili aktivni u svojim klubovima u sezoni iza nas, što nije nevažno. 

Sa eventualno dva do tri igrača, Velež bi uz postojeći igrački kadar mogao posložiti jednu iskusnu, ali i respektabilnu ekipu. Naravno, treba pričekati, vidjeti kako će se stvari razvijati, barem kada su u pitanju transferi u idućih nekoliko dana. F. I.

VEZANO

Velež: Osim još nije bio tako ljut

urednik

Zrinjski večeras u Kišinjevu: Jakirović traži više hrabrosti

urednik

Zrinjski: Oprez, dolaze Bijeljinci koji imaju naviku uzeti bod Pod Bijelim brijegom

urednik