DNEVNI NOGOMET

Velež: Potraga za stoperom i dalje traje

Dva od tri planirana potpisa uspjeli su u taboru Veleža realizirati, ali priča još uvijek nije službeno završena. Još uvijek nije zaključena priča sa stoperom koji bi trebao biti ta posljednja kockica u mozaiku.

Navijači su pomalo nestrpljivi, traže prije svega neko zvučno ime, ali još uvijek je ta pozicija otvorena. Za sada na tim pozicijama Feđa Dudić ima Denisa Zvonića, Samira Zeljkovića, Tarika Isića te mladog Adina Bajrića kojeg naravno javnost još uvijek upoznala, vidjela na terenu na nekoj poziciji, ali po svemu sudeći Dudić ima veliko povjerenje u ovog mladog igrača koji će dobiti minutažu kroz pripremni period. Spominjalo se ime Mateja Senića, stopera iz Varaždina, čak i nekog pojačanja iz Ukrajine, Tarasa Bondarenka koji je tražio previše novca za ono što Velež može ponuditi, spominjao se i stoper Željezničara Vedran Vrhovac koji čini se ipak traži angažman izvan granica BiH, s tim da se u situaciju ako Vrhovac ne pronađe ino-angažman, stvari možda se i preokrenu.

– Stalno smo pod tim pritiskom, ljudi govore kako su naši prijelazni rokovi bili loši, kako smo promašili sa ovim ili onim igračem, iako se ja ne slažem s nekim konstatacijama, izjavio je Dudić u razgovoru za Podcast Opsajd.
– Zato sada gledamo, tražimo, želimo dobrog igrača, a opet moramo znati koliko možemo potrošiti, koliko možemo ponuditi. I dalje smo u pregovorima. Jeste i Vrhovac bio igrač kojeg bismo vidjeli na toj poziciji, ali on je fokusiran na odlazak vani. Puno je onih koje su nude, teško je uopće objasniti kolika je i kakva ponuda. Još ranije sam istakao kako bismo novog igrača trebali dobiti do polaska u Tursku, dodao je Dudić koji već priprema ekipu za prvu utakmicu u pripremnom periodu.

Potpuno neočekivano, ta prva je protiv najzvučnijeg protivnika, Hajduka iz Splita. Već u subotu. Za Hajduk vrlo vjerojatno posljednja provjera pred početak prvenstva, za Velež prva.
– Imali smo i ranije jedan njihov poziv koji nam nije došao u pravom trenutku pa smo ga odbili. Sada je stigla ponuda koju smo prihvatili jer svjesni smo prošlosti i međusobnih dvoboja ova dva kluba. Iako je prijateljska utakmica mi se priprema na najbolji mogući način, ja sam gledao posljednju utakmicu Hajduk – Osijek na licu mjesta, pa je tu bila ova protiv Širokog Brijega. Iako je rana faza priprema, želimo se predstaviti u što boljem svijetlu, zaključio je Dudić.
F. I.

VEZANO

Dudić: Znao sam da onih 0:3 s Grbavice nije naša prava slika

urednik

Velež: Ovo je vrlo, vrlo važan tjedan

urednik

Velež: Poraz nakon šest utakmica

urednik