DNEVNI NOGOMET

Velež: Preostale još tri jake provjere koje će dosta otkriti

Minimalnim porazom protiv Igmana, nogometaši Veleža zaključili su dio priprema na domaćem terenu, sada nastavljaju raditi u Turskoj gdje ih očekuju još tri utakmice.

Dosta toga se dogodilo 24 sata prije odlaska iz Mostara. Tako su potpis na ugovore stavili 23-godišnji napadač Nedim Hadžić i godinu stariji brazilski veznjak Wallace Menezes dos Santos. Hadžić je proteklu polusezonu proveo u Sloveniji, igrajući za Radomlje gdje je postigao dva gola. Prije Slovenije bio je član Slavena Belupa, tuzlanske Slobode i Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Kao junior počeo je u Sarajevu odakle je otišao čak u Portugal, u Leixoes. Uz to je i prošao sve selekcije reprezentacije BiH.

Wallace Menezes dos Santos je rođen 23. lipnja 1998. godine u Aracaju, Brazil. Nakon nekoliko klubova iz Brazila, dos Santos je došao u Austriju, Lustenau je bio njegova prva europska stanica, dok je prije Veleža igrao za hrvatskog prvoligaša Goricu.
Naravno da ni Hadžić ni Santos nisu bili u konkurenciji za utakmicu protiv Igmana koju je Velež izgubio 0:1, a koju je Velež počeo u sastavu Hadžikić – Domić, Zeljković, Zvonić, Karamarko – Blagojević, Vehabović – Šikalo, Anđušić, Raphael – Pantelić, da bi u drugom dijelu zaigrali Bogdanović, Bajrić, Ikić, Ćuković, Milak, Hasanović, Pršeš, Kadrić, Halilović, Mućaj i Puce.

Dan poslije Nedim Jusufbegović je put Antalije poveo 26 igrača, što se čini kao sasvim dovoljan broj igrača za jednu polusezonu… međutim, ono što se dogodilo suprotno svim prognozama, jeste da je Velež itekako promijenio svoju igrački sliku – jako je puno novih igrača, novi je trener, sasvim je sigurno da će trebati određenog vremena da se stvari poslože. Koliko, teško je reći, ali da neće biti lako u početku, sigurno neće.

Tri utakmice protiv kvalitetnih protivnika, Vorskla, Žalgiris i Minaj trebale bi pomoći Jusufbegoviću u potrazi za najboljom postavom. Olakšavajuća okolnost leži u činjenici da se još uvijek može posložiti postava s nekolicinom iskusnih, provjerenih igrača poput Zeljkovića, Zvonića, Hasanovića, Haskića, Halilovića, Ađušića, Haskića koji mogu podnijeti veliki teret. Na popisu putnika nisu se našli Arman Džanković, ozlijeđeni Antonio Pavić te Haris Ovčina, koji još uvijek nije pronašao zajednički jezik s Upravom oko smanjenja ugovora. F. I.VEZANO

Velež na Tušnju: Pritisak bi ovog puta ipak trebao biti nešto manji

urednik

Ugrozio Wagnera i Obuću, a Pod Bijelim brijegom se moraju pobrinuti da ostane… na tom kursu

urednik

Marinović: Remi u derbiju realan

urednik