DNEVNI NOGOMET

Velež: ‘Presudila veća želja za pobjedom’

Teško je reći, opisati koliko je ovo bilo teško gostovanje za Rođene. Trebalo je biti samo jedno u nizu, onda su se stvari jednostavno dogodile.


Veležu se uoči otvaranja proljetne prvenstvene kampanje  najprije dogodila prometna nesreća, teška. Pa spašavanje ozlijeđenih, djece iz uništenog automobila, slike koje bilo tko može teško zaboraviti. A moralo se ići dalje. Prema Srebreniku. Gdje su domaćini učinili sve kako bi se utakmica opće odigrala nakon obilnog snijega. Velež nije imao previše izbora jer već ima jednu zaostalu utakmicu, jer već u srijedu ide Kup.

Uz to, Nedim Jusufbegović je ostao bez još jednog igrača zadnje linije – nakon Bajrića, Ćukovića, ni Zvonić nije bio spreman za susret. I na kraju pobjeda. Tri osvojena boda koja su mnogi nakon svega što se dogodilo prije utakmice u nekom rasponu od 24 sata teško mogli zamisliti… ali ekipa se uspjela podići iznad svega.

– Teška i zahtjevna utakmica. Imali smo dosta problema, izgubili tri igrača defanzivne linije. A i ta užasna prometna nesreća na dolasku nas je poremetila i utjecala je da izgubimo fokus, rekao je Jusufbegović.


– Trebali smo se adaptirati i dobro smo odgovorili. Imali smo kvalitetnijih prilika, trebali smo utakmicu i ranije završiti. Na kraju je presudila želja za pobjedom moje ekipe, dodao je strateg Rođenih.


I kada se ukupno pogleda Velež je zasluženo stigao do tri boda. Možda zvuči bezobrazno ili ružno, ali mogao je Velež slaviti možda i uvjerljivije jer je u drugom dijelu ekipa trenera Jusufbegovića i po teškom terenu stvorila nekoliko dobrih prilika.

Međutim, ono što svakako ohrabruje, jeste činjenica da Jusufbegović ima širok roster. Jer su u startnoj postavi bili Domić, Sijamija, kasnije s klupe ušli Anđušić, Blagojević, prve minute upisali Tino Blaž Lauš, Nedim Hadžić, igrači koji su ponudili ono što je trebalo u danom trenutku.

Duža klupa, igrači koji mogu ući s nje, odigrati dvadeset, dvadeset pet minuta u visokom ritmu, to je ono što u nekim utakmica može biti i prevaga. U jednoj ovakvoj koja se igrala na teškom terenu, gdje je potrošnja igrača bila ogromna, upravo je taj segment došao do izražaja.


Vremena za predah nema, već u srijedu slijedi utakmica protiv Sloge iz Doboja. Jedna u nizu u srijeda – subota ritmu. F. I.

VEZANO

Mostarski derbi: Osim Zrinjski doživljava kao malu maturu

urednik

Zrinjski: Pogledajte kako je Sarajevo drugi puta zaredom u Mostaru primilo četiri komada

urednik

Plemići igraju zadnjih 90 minuta sezone: Imaju dva lijepa motiva

urednik