DNEVNI NOGOMET

Velež: ‘Probili led’, ali ima tu još posla

Realno, teško je bilo očekivati neku vrhunsku utakmicu pa nije iznenadilo što ju nismo vidjeli. Ali Velež je odradio posao i tako udario čvrste temelje za ostatak proljeća.  

Bila je to prva utakmica na novom hibridnom terenu, na kojem je ekipa odradila tek jedan trening, tribine su bile pune, osjetio se pritisak blagog favorita, a tu su bile i promjene u igračkom kadru. Sve su to stvari koje se bile vidljive u duelu protiv Posušja. Teško su uspijevali igrači Veleža stati na loptu, povezati nekoliko konkretnih dodavanja, Posušje je u tom intervalu od prvih dvadesetak minuta pokazalo svoju kvalitetu.

Usput, nakon samo nekoliko minuta igre, Nedim Jusufbegović je ostao bez Adina Bajrića koji će kako stvari stoje duže vrijeme izbivati van terena. Priliku je dobio Ardonis Mućaj, morale su neke stvari mijenjati u postavci, što je opet donekle utjecalo na razvoj situacije.

Ipak, nakon prvog gola (Haskić u 23.) ekipi Veleža je bilo puno lakše, a na pravi način proigrao je ulaskom Vehabovića i Halilovića. Na kraju je taj gol Halilovića (72.) razbio sve dileme oko pobjednika…

– Pobijedili smo i to je u ovom trenutku najvažnije, ocijenio je šef struke Nedim Jusufbegović.

– Vjerujem da ćemo iz utakmice u utakmicu izgledati sve bolje, prije svega u igri prema naprijed. Nije bilo lako pripremiti jednu ovakvu utakmicu. Smatram da smo dobro iskontrolirali utakmicu, jer iako je protivnik imao posjed, nije kreirao neke spektakularne prilike, osim na kraju kada smo malo pali. Zadovoljan sam odnosom, zalaganjem, entuzijazmom u ekipi, to je nešto što bez čega ništa ne možeš napraviti, to nam je bilo primarno tokom priprema. Morao sam vratiti tu neku agresivnost ekipi, kompaktnost linija, to je iz analize prvog dijela sezone bio ključni problem, široko razdvojene linije, nedovoljna trka, neka ravnodušnost, svejedno jesi li pobijedio ili izgubio, dodao je šef Rođenih, ističući fokus daljnjeg rada.

– Ono što može biti bolje, to je posjed lopte. Kako bi protok lopte bio bolji, igrači moraju biti bolje pozicionirani na terenu, to nije bilo dobro za prvu utakmicu, a nisam zadovoljan ni kako branimo centaršut. Sad su nam se ozlijedili starteri Bajrić i Ćuković pa smo morali mijenjati plan. Za prvu utakmicu je dobro, ali da možemo i moramo bolje, to isto stoji, zaključio je Jusufbegović.

Prva utakmica je prošla, Velež je ostvario pobjedu i sigurno će biti pritisak biti manji. Izboren je plasman među osam u Kupu BiH i tko zna, kakav će ždrijeb biti. Idućeg vikenda slijedi – prva u drugom dijelu prvenstva. Gostovanje Tuzla Cityju koje će sada nakon pobjedničkog otvaranja proljeća sigurno biti lakše pripremiti. F. I.


VEZANO

Zrinjski: Žalba odbijena, protiv Radnika bez gledatelja

urednik

Zrinjski: Jakirović se raduje gostovanju na Grbavici

urednik

Jakirović: Igrali smo kao u Ligi

urednik