DNEVNI NOGOMET

Velež: Promjene, promjene…

U reprezentativnoj pauzi opet promjene u taboru Rođenih. Promjene u igračkom kadru. Došli su Dino Halilović i Asmir Suljić, otišao je Nemenja Anđušić.

Najavljuju se još neki odlasci, nisu isključeni ni dolasci, međutim već sada je jasno da će Velež biti jedna sasvim drugačija ekipa u nastavku sezone. Jer tu treba dodati i podatak da je Dino Hasanović u autu zbog ozljede i operacije, a tu je i novi trener, Dean Klafurić, koji naravno ima svoje ideje, a koje će pokušati prebaciti na teren što je prije moguće.

Konkretno, zasad otvorenim ostaje pitanje koja će i kakva biti formacija, odnosno hoće li Velež preći na neku ofanzivniju opciju – uglavnom se u posljednje vrijeme forsirao sustav u kojem je Haskić bio jedini klasični napadač. Zasad na papiru upravo je Haskić klasični napadač, špic, dok su ostali igrači ili krila ili polušpicevi i sasvim sigurno jedan pravi ‘backup igrač’ na Haskićevoj bi poziciji izuzetno dobro došao.

Također, nakon odlaska Anđušića (potpisao za Sarajevo), ostaje pitanje kako će izgledati i vezni red? Vidjelo se u pojedinim utakmicama kako nedostaje kreativnosti, igrača koji bi preuzeli rizik, posebno kada je protiv sebe ekipa imala protivnike koji se orijentirali izrazito defanzivno.

Mnogi su skloni zaključku da bez obzira na sve, u ovom trenutku Velež ima dobru ekipu koja bi jednostavno na kraju sezone trebala završiti među onima koji će ići u Europu, ali takav status, bio realan ili ne, treba opravdati.
Slijede dvije utakmice na strani, protiv Igmana i Borca, gostovanja koja će pokazati gdje je Velež u ovom trenutku, koliko može ili koliko je daleko od onoga što je Klafurić zacrtao. F. I.

VEZANO

Zrinjski: Teško je ocijeniti gdje završava Jakirović, a gdje počinje Rendulić

urednik

Kup BiH: Vrlo važan dan za Velež

urednik

PL: City kasnim golom u Prijedoru vratio prednost Zrinjskog na plus deset

urednik