DNEVNI NOGOMET

Velež: Realizacija ostaje velika briga… i uoči Krupe koja je u velikoj krizi

Pet utakmica ostalo je do kraja jesenskog dijela sezone. Velež po rasporedu mora odraditi dva gostovanja i tri utakmice na domaćem terenu. Za razliku od prethodnog perioda, kada se igralo protiv najboljih, Željezničar, Zrinjski, Široki Brijeg (dva puta), sada će situacija biti nešto drugačija, izgleda bolje po Rođene.

Od preostalih pet protivnika, četiri su plasirana slabije od Veleža, s tim da su Mladost, Krupa i Olimpik ekipe iz opasne zone. Međutim, takve utakmice po tradiciji, znaju biti najteže. I vrlo vjerojatno će prva sljedeća, to je ona protiv Krupe, biti takva… bez obzira što će u taj susret Rođeni ući kao favoriti, što je Krupa u jednoj negativnoj seriji, što je izgubila posljednja četiri susreta na domaćem terenu.

Međutim, Velež ima problema s realizacijom i to može biti jako neugodno. Jer kada se pogledaju posljednje utakmice – Velež je osvojio četiri boda, a mogao je uz malo sreće, ali i koncentracije, još koji. Ekipa  pati od dječjih bolesti i dok je tako, teško će u borbu za mjesta koja vode u Europu.

Svjesni su toga u taboru Veleža, a mnogi oko kluba skloni su tvrdnji kako bi se iskusni napadač, igrač sa onim finim osjećajem za gol, proslavio u dresu Veleža s obzirom na broj prilika koje se stvore na utakmici. Upravo zato protiv Krupe neće biti lako Rođenima. Za očekivati je defanzivno orijentiranog protivnika koji će Veležu prepustiti posjed, a uz to treba znati kako utakmicu propušta radilica Samir Radovac, jedan od ponajboljih igrača Veleža u posljednje vrijeme. Vrlo vjerojatno, po strani će ostati i Samir Zeljković pa će Dudić opet morati praviti određene promjene u početnoj postavi.

U prvom dijelu sezone Velež je slavio 2:0, dugo je lomio Krupu, na kraju je stigao do pobjede, ali je za tri boda morao ‘raditi’ sve do drugog gola. Upravo takav recept moraju Rođeni primijeniti u nadolazećem susretu, moraju držati jednak ritam, moraju stvarati pritisak, ali ne bilo kakav, nego planski pritisak – od prve minute do trenutka kada eventualno utakmica bude odlučena.

Tri boda iz ovog susreta Veležu su jako važna jer slijedi domaći susret protiv Sarajeva pa gostovanje Tuzla Cityju. Sa pobjedom bi ekipa isprala jedan gorak okus koji je ostao nakon poraza u Kupu od Širokog Brijega te bi uz puno manji pritisak dočekala susret sa Sarajevom.

VEZANO

Velež čeka Široki: Vjeruju da su ostali dužni navijačima protiv Zrinjskog…

urednik

Kup BiH: U ponedjeljak ždrijeb 1/16 finala

urednik

Zrinjski prekinuo post u Hercegovačkim derbijima

urednik