DNEVNI NOGOMET

Velež: Situacija oko stadiona i dalje neizvjesna, a ekipi trebaju uvjeti…

Kako vrijeme prolazi, tako se situacija po Rođene komplicira. Sada je puno više kišnih dana, niže su temperature, tereni na kojima se trenira i igra bit će sve nezgodniji, teži, dok je situacija oko obnove travnjaka na stadionu Rođeni – sve neizvjesnija. Mogli bi smo reći kako se sve pretvara u jednu vrstu trakavice što je pomalo nevjerojatno.

Radovi traju dugo, probijeni su svi mogući rokovi i kako stvari u ovom trenutku stoje, nitko sa sigurnošću ne može reći kada će sve biti gotovo. Iako je prije par dana sve izgledalo idealno. Međutim, sada su se pojavili novi problemi oko postavljanja podloge. Naime, prije postavljanja je ustanovljeno kako stanje travnate podloge nije odgovarajuće visine, ali se dva dana kasnije ipak krenulo s radovima. Međutim, kada je sve trebalo biti zaključeno, radovi su stali. I koliko god to možda zvučalo čudno, to je svakako jedna od stvari koja utječe itekako na ekipu koja se priprema za jednu utakmicu.

Ne u tolikoj mjeri ali utječe. Jer Velež ima ozlijeđenih igrača, neki su u procesu opravka i pitanje je koliko ti isti igrači mogu riskirati na lošijim terenima. Naravno i prije utakmice s Posušjem znalo se kako taj susret Velež igra u Gabeli, ali se očekivalo kako će stvari doći na svoje mjesto nakon reprezentativne pauze i kako bi utakmice protiv Slobode i derbi protiv Zrinjskog (zaostala utakmica) trebali igrati na svom stadionu. Jer iako je teren u Gabeli OK, iako navijačima Gabela nije na kraj svijeta, s psihološkog aspekta jedna pobjeda na svom terenu itekako bi dobro došli ekipi.

Međutim, bilo kako bilo, Velež dočekuje Posušje u petak u Gabeli, protiv kojeg traži tek treću pobjedu u sezoni. Igra je posljednjih nekoliko kola ohrabrujuća, međutim, tu barijeru Rođeni nikako da probiju. Da bolju igru pretvore u tri boda. Posušje ima pobjedu više od Veleža i samo bod manje što je dovoljno upozorenje, bez obzira na sve probleme i promjene trenera koje ovaj klub prošao u posljednje vrijeme. Uz to treba uzeti u obzir činjenicu da su Posušaci uzeli šest bodova u gostima, na teškim gostovanjima protiv Slobode i Leotara. Ni statistika nije na strani Veleža jer od ekipa koje su u ovom trenutku na tabeli ispod sastava Amara Osima, Velež niti jednu još nije savladao. Po bod je osvojen protiv Slobode, Igmana, Posušja dok je kontra Leotara upisan poraz.

A ako Velež želi uhvatiti priključak za ekipama iz gornjeg dijela tabele, onda mora početi pobjeđivati. Tri boda u idućoj utakmici su za Velež imperativ i ostaje za vidjeti kako će se ekipa nositi s tim pritiskom. F. I.

Standings provided by SofaScore


VEZANO

Dudić: Velež izgradio stil od kojeg neće odustati

urednik

Sloboda trenirala nakon pauze od 70 dana

urednik

Mladost odnijela bodove s Grbavice

urednik