DNEVNI NOGOMET

Velež: Što je iskusni Osim pripremio za uzvrat na Malti

Što će i koliko mijenjati Amar Osim prije uzvratne utakmice sa malteškim Hamrunom? Pitanje je to koje najviše intrigira u ovom trenutku, a na koje ćemo, kako stvari stoje, odgovor dobiti tek u četvrtak.

Kako se radovi na terenu u Vrapčićima u punom jeku, Velež ima problema kroz pripreme. Da, postoji taj pomoćni teren s umjetnom podlogom, ali daleko od toga da je idealan kao priprema za ono što ekipu čeka u četvrtak u Ta’Qaliju. I to jedan od problema koji muči Amara Osima pred uzvrat s Hamrunom. Drugi je još veći ili teži, a sa sobom vuče pitanje: kako nadoknaditi minimalan zaostatak iz prve utakmice?

Hamrun ima gol prednosti, njihov trener Branko Nišević ‘puše na hladno’ pa i dalje ostaje pri konstataciji kako su šanse 50-50, bez obzira na sve. Što opet Amar Osim ne prihvaća jer misli da je Hamrun ipak u prednosti. Zanimljivo, kroz povijest, Velež do sada nikada u euro – kupovima nije igrao protiv klubova sa Malte i nikada nije bio u situaciji da mora hvatati gol zaostatka iz prve utakmice u kojoj je bio domaćin.

U prvoj utakmici Osim je u posljednjem trenutku morao praviti jednu izmjenu. Jer Dejanović zbog ozljede nije mogao nastaviti pa je u zadnju liniju prešao Ćosić, dok je na krilu završio Zajmović. Nije isključeno da zadnja linija ostane ista, s tim da recimo prema naprijed umjesto Zajmovića vidimo mladog Džankovića, ili recimo novaka Pantelića… kao jednu vrstu iznenađenja za Hamrun.

S druge strane, ono što je bilo vidljivo, Nišević nije ništa mijenjao u posljednja dva susreta Hamruna, istih 11 je bilo na terenu na Grbavici, ali i u uzvratu kontra Alaškerta. Po logici da se momčad koja pobjeđuje ne mijenja, vrlo vjerojatno bi i treću utakmicu zaredom Hamrun mogao ući sa istih jedanaest. Što bi opet moglo donekle olakšati posao Veležu. Ili barem tako izgleda.

Jedan trening u Bijelom polju i jedan na Malti dat će odgovor na pitanja koja je to postava koju će na teren poslati Amar Osim? Koji se možda donekle i neočekivano sudario sa prvim većim izazovom na klupi Veleža. Tokom priprema je Osim tražio najbolju postavu, ekipa nije briljirala kroz prijateljske utakmice pa onda ni u prvenstvu, odnosno u prvoj utakmici protiv Hamruna. Uzvratna utakmica 2. pretkola Konferencijske lige, prilika je da Velež napokon pokaže koliko može. F. I.

VEZANO

KOMENTAR / Optimizam u Veležu ne smije prelaziti granice umjerenog

urednik

Dudić: Imamo širinu koju nismo imali

urednik

NK Široki: Karačić inače ne slavi remije, ali…

urednik