DNEVNI NOGOMET

Velež: ‘Tek u posljednja četiri kola došli na optimalnu razinu’

Prvi krug je završen, Velež je odigrao deset utakmica, ostala je jedna protiv Zrinjskog da bi priča bila kompletirana. Na kontu je 12 bodova. Manje sigurno nego što se očekivalo. Međutim, sve ono što je Velež, što su svi premijerligaši napravili u dosadašnjem dijelu prvenstva, može se gledati iz više kutova.

Velež ima samo četiri boda više od posljednjeg Leotara, što je svakako upozoravajuće, ali isto tako ima četiri manje od četvrtoplasiranog Tuzly Cityja. Ekipe koja je svoj roster poprilično napunila s naglašenim ambicijama da igra jednu od vodećih uloga u ovoj sezoni. Isto tako, kada se pogleda omjer pobjeda i poraza, Velež ima samo dva, manje od Borca, Tuzla Cityja, Sarajeva, Zrinjskog, Sloge, ekipa koje su ispred Veleža na tabeli… ali je problem Rođenih što su ostvarili samo dvije pobjede. Sa još jednom ili eventualni dvije, bila bi to jedna sasvim drugačija slika. Recimo da je kojim slučajem Velež savladao Igman pa recimo i Sarajevo, što ne bi bilo nezasluženo. To bi već bilo lijepih 16 bodova, dovoljno za četvrto mjesto.

Velež sigurno nije briljirao u dosadašnjem dijelu sezone, ali jednako tako, teško može reći da je neka ekipa, osim možda Sloge, za devedeset minuta nadigrala Velež.

Naravno, tu je bilo dosta stvari koje su se poklopile na ovaj ili onaj način. Što se odrazilo na sve ono što ekipa jeste ili nije napravila. Od činjenice da je Velež igrao domaće utakmice u Gabeli, da se najviše treniralo u Bijelom polju, da su igrači promijenili tri – četiri podloge, što je uzelo svoj danak u ozljedama. Radovac je već dugo van stroja, Muminović također, stradali su Pavić, Bajrić, Sijamija, Blagojević, Halilović se još uvijek vraća u pravu formu, što kada pogledate – nije mali broj igrača. Uz sve te probleme bilo je i onih unutar samo kluba, nesuglasica u Upravi, usporenih radova na obnovi terena. Sve to je čini se dodatno utjecalo na ekipu.

– Mislim da smo tek u posljednja četiri kola došli na neku optimalnu razinu ili barem blizu tražene razine, ocijenio je team manager Dženis Ćosić.

– Ono što je zabrinjavajuće, jeste činjenica da od ekipa iz donjeg dijela tabele mi nismo nikoga pobijedili. Izgubili smo od Leotara pa Sloge, remizirali s Igmanom, Posušjem i Slobodom. Nismo zadovoljni ostvarenim, ali naš cilj je do kraja prvog dijela sezone zadržati priključak za recimo vodećom četvorkom. Mislim da to možemo. Sa razinom igre koju imamo u ovom trenutku, vjerujem da će doći i rezultati, dodao je Ćosić. F. I.

…………………………………

U Gabeli i protiv Posušja, trebao bi konkurirati i Barou


Kada sada stvari stoje Velež će i protiv Posušja igrati u Gabeli, nakon čega bi onda tek stadion Rođeni trebao biti spreman za prvu domaću utakmicu u ovoj sezoni, vrlo vjerovatno zaostalu protiv Zrinjskog. Ono što svakako vrijedi dodati, jeste podatak da je Samir Radovac počeo trenirati i da se polako vraća u svoj ritam, dok bi prema posljednjim informacijama Stephane Barou mogao biti u rosteru za susret protiv Posušja. Ovaj mladi igrač iz Obale Slonovače je od dolaska Amara Osima u trenažnom procesu, ali zbog problema sa papirologijom nije mogao nastupati. Sasvim sigurno da će jedno novo ime u kadru itekako dobro doći Rođenima.  

Standings provided by SofaScore

VEZANO

PL: Karte opet izmiješane, prvenstvo opet otvoreno

urednik

Velež: Večeras protiv Elfsborga na Grbavici, žele igrati svoju igru

urednik

Konferencijska liga: Velež će na Grbavici gledati 5.000 navijača

urednik