DNEVNI NOGOMET

Velež: Traži se balans koji bi ‘pomirio’ cijenu i kvalitetu

U taboru Veleža je za sada poprilično mirno. Pripreme počinju 14. siječnja, tako da ima dovoljno vremena i prostora za eventualne promjene – prije svega u igračkom kadru. A posebno je to naglašeno činjenicom da se fokus interesa promijenio – sada se traže napadač i stopera.

Po jedan igrač sa pozicija stopera i napadača (Bihorac, Ćatić) već je napustio ekipu, a nije isključeno da eventualno još neko krene njihovim stopama. S druge strane, Velež je pokazao interes sa za nekim igračima, međutim, očito je problem u njihovoj cijeni, bolje rečeno – za mostarskog premijerligaša u ovom trenutku su preskupi. To znači da će Rođeni morati pronaći neki balans, neko rješenje između tih skupih, teško dostupnih i onih drugih, a koji bi opet mogli biti pojačanja.

Već se po nekom ustaljenom običaju o imenima previše ne priča, kako o onim koji mi možda mogli doći u Velež, tako i onima koja bi mogli napustiti ekipu. Naravno, svaki novi odlazak otvarao bi prostor za određeni manevar, prije svega financijski. Spekulira se i o nekim eventualnim raskidima ugovora, ali situacija bi po tom pitanju trebala biti jasnija do starta priprema.

Ono što je u ovom trenutku izvjesno, jeste plan i program priprema. Jedan dio će ekipa odraditi u Mostaru, jedan u Turskoj, Antaliji. Za sada su poznati termini pet kontrolnih utakmica. Prva je protiv Tuzla Cityja, 27. siječnja, dok bi 2. veljače protivnik trebao biti Željezničar. Nakon toga slijedi odlazak u Tursku, gdje su dogovorene dvije od tri planirane utakmice. U oba slučaja se radi o ruskim klubovima (Neftekhimik, Krilia Sovetov), termini su 11., odnosno 15. veljače, dok je još uvijek otvoren onaj treći, 6. veljače. Tu nije poznato ime protivnika.

Posljednju provjeru, baš kao i prije početka ove sezone, Velež će imati protiv Mladosti DK -20. veljače. Taj susret će biti odigran u gostima, a da li će eventualno Velež prve dvije (Tuzla City, Željezničar), odigrati u Mostaru, ovisit će o vremenskim uvjetima.  F. I.

VEZANO

Velež: Ništa od Hadžića, Manev i dalje želja

urednik

Odlična najava za Grbavicu

urednik

Velež: Razbili Široki

urednik