DNEVNI NOGOMET

Velež: Tri najslabije pozicionirana kluba otkidala su im bodove…

‘Nemamo problema u susretima sa najboljim ekipama lige, to su pokazali rezultati, rekao je nakon posljednje utakmice na Pecari, strateg Veleža Feđa Dudić. Jednostavno je tako. Niti jednu od ekipa koje se nalaze na posljednja tri mjesta na tabeli, Velež nije uspio pobijediti dva puta, a idući protivnik, fenjeraš je Krupa.

U tri susreta protiv Radnika Velež je osvojio pet bodova, kontra Olimpika četiri, dok je u dva duela sa Krupom uzeo četiri boda. Zato se ovog trećeg, s Krupom, u taboru Rođenih malo i pribojavaju. Jer za očekivati je da će protiv sebe imati protivnika koji ide zatvorenijom varijantnom, koji dolazi s ciljem ostati neporažen… a Krupa je bez poraza tri utakmice. Osvojila je bod protiv Tuzla Cityja i Širokog, dok u Mostar dolazi nakon pobjede nad Slobodom, tek četvrte u ovoj sezoni, ali kojem je uhvatila priključak u grčevitoj borbi za ostanak. Točnije, stekla realne šanse da može ostati u Ligi. Uz to, Velež ima velikih problema sa sastavom, jer je od ranije u autu Cvijanović, sada su kartonirani Edo Vehabović i Dino Hasanović koji su ‘pola sredine terena’, dok je Slaviša Radović u procesu oporavka i moguće je da se eventualno nađe na klupi.

Ali to su problemi koji su poznati od ranije, problemi skraćenog rostera koji bi kako se sezona bliži kraju mogli biti sve neugodniji po Velež. Dudić ni ovaj put neće imati velikog izbora. To znači da će Ćosić opet na desni bok, dok bi recimo jedinu promjenu mogao napraviti između zadnje linije i veznog reda. Ako bi uz Chesmedjijeva zaigrao Zvonić u zadnjoj liniji, Zeljković bi kao stoper mogao zauzeti mjesto uz Radovca, dok bi kandidati za mjesto Vehabovića  mogli biti Pršeš ili Osmić.

Opet, i s tom djelomično prošaranom prvom postavom, Velež bi trebao biti u prednosti u odnosu na Krupu, ali to sve treba potvrditi na terenu. Dudić je pokazao da tokom sezone zna recept za uspjeh, usprkos problemima koje je imao u tom trenutku i protivniku koji je bio na drugoj strani. To potvrđuje i serija od 13 utakmica bez poraza. F. I.

VEZANO

Široki traži prekretnicu, Mujan misli da je City ta prilika

urednik

Dudić: Morali smo improvizirati, ali zadovoljan sam

urednik

Velež: Večeras na Grbavici, Dudića brine Radovac

urednik