DNEVNI NOGOMET

Velež: Tuzla City je sada neka druga priča

Posušje je arhivirano, slijedi prva utakmica u prvenstvu, u drugom dijelu. I koliko god otrcano zvuči floskula kako je ovo potpuno drukčija utakmica, ona to ipak jeste, jer Rođeni su sada, uoči gostovanja Tuzli, u nešto drukčijem položaju.

Protiv Posušja je to bila prva utakmica godine, igralo se na domaćem terenu, tražila se pobjeda, ekipa je bila pod pritiskom, uostalom – to je bila Kup utakmica. Ovo je sada prvenstvena i naravno, i sada se traži pobjeda, ali uz malu rezervu. Jer znate kako se kaže kada su u pitanju gostovanja u BiH – ni bod nije loš. Posebno jer će protiv sebe Velež imati jednu od onih ekipa koja se poprilično redizajnirale.

Novi je trener, drugačiji pristup, vidjelo se to u susretu protiv Širokog Brijega. Ekipa Tuzla Cityja prošla je put koji uglavnom prolaze ekipe koje izbore nastup na europskoj sceni – to skupo plate pa je tim iz Siminog Hana prvi dio sezone zaključio na osmom mjestu sa 21 bodom, s tim da je u Premijer ligi u posljednjih osam utakmica bez pobjede.

Međutim, sada su tu igrači poput Irfana Handžića, Dine Ćorića, nekolicina iskusnih igrača koji daju jednu drugačiju sliku ovoj ekipi. Sigurno je da trener Miljenko Bošnjaković želi već u ranoj fazi drugog dijela sezone osigurati što više bodova, kako bi se eventualno izbjegla borba za ostanak… što donekle može Rođenima odgovarati u ovom trenutku – Rođenima koji bi mogli odigrati po onom provjerenom receptu da se protivniku prepusti lopta i posjed, a prilike traže iz kontri, polukontri ili recimo prekida.

Međutim, ostaje pitanje koliko to generalno odgovara Veležu i koliko to može igrati u sastavu koji je također promijenjen. U odnosu na utakmicu protiv Posušja neće biti Bajrića, pod upitnikom je Ćuković, tako da će Nedim Jusufbegović mijenjati zadnju liniju. Nije isključeno da se recimo Dejanović spusti na jednog beka, dok recimo na drugoj strani ima par kandidata, ali treba vidjeti kako će stvari izgledati sa zaštićenim godištem. F. I.

VEZANO

Zrinjski: Soldo riješen, tko je sljedeći?

urednik

Zrinjski: Jakirovićev nasljednik dobit će u ruke Ferrari, ali…

urednik

Velež: Osim ima veliki problem, kako će i hoće li ga riješiti?

urednik