DNEVNI NOGOMET

Velež: Umorni, ali i odlučni na pauzu otići u dobrom raspoloženju

Još jedna utakmica pa će uslijediti toliko željena pauza za ekipu Veleža koja je poprilično potrošena u ovom relativnom kratkom periodu od kako je krenuo proljetni dio sezone.

Razlog iza Veležovog umora leži u činjenici da su Rođeni igrali na dvije fronte, u prvenstvu i Kupu, da je imao zaostalu utakmicu iz prvog dijela sezone, tako da vremena za velikih predah između odigravanja istih nije bilo. Ono što je najvažnije za ekipu, napravljen je dobar posao. Izboreno je polufinale Kupa, u prvenstvu su ostvarene tri pobjede uz poraz u zaostaloj utakmici protiv Zrinjskog.

Ipak, da bi priča u ovom prvom dijelu bila zaokružena na pozitivan način, potrebno je savladati Slobodu. Jer samo tako Velež može zadržati priključak za klubovima ispred sebe (Široki Brijeg, Borac, Željezničar). To neće biti nimalo lako ostvariti, jer utakmicu zbog kartona propuštaju Haskić i Vehabović. To znači da će jedan od dvojice ofenzivnih igrača, Nedim Hadžić ili Wallace, dobiti priliku od prve minute. Jer uz kartone i ozljede, Jusufbegović jednostavno nema velikog izbora.

– Znamo kakva je situacija s igračkim kadrom. Zato smo u utakmici protiv Sloge isprobali određene varijante bez Haskića, Vehabovića, igrali smo bez Hrkaća, Hasanović je ušao u drugom dijelu, naglasio je Jusufbegović.

– Umorni smo, odigrali smo veliki broj utakmica u kratkom periodu, ali moramo izvući još, moramo i ovu utakmicu odigrati na maksimumu. Sloboda jeste u teškoj situaciji, ali su u prošlom kolu pobijedili. Sigurno će boriti, jer je njima svaki bod izuzetno važan – neće biti nimalo lagan protivnik, naprotiv. Analizirali smo, vidjeli kako izgledaju i spremni smo za još jednu zahtjevnu utakmicu, dodao je Veležov strateg.

Brojke su na strani Veleža, jer su Rođeni od posljednjih deset međusobnih susreta izgubili samo jedan i to baš na domaćem terenu. Nakon tog poraza u kolovozu 2021. godine, Velež je u iduća četiri susreta dva puta slavio, dok su dva susreta završila bez pobjednika. F. I.

VEZANO

Velež: Pod imperativom protiv jednog od kandidata za naslov

urednik

Zrinjski: Jakirović ne bježi od istine, samo traži razumijevanje

urednik

PL: Ovo vjerojatno nije zadnje blatnjavo proljeće

urednik