DNEVNI NOGOMET

Velež: Uoči Vorskle kadar jači za tri imena

Nogometaši Veleža u nedjelju su doputovali u Tursku, gdje će nastaviti brusiti formu za nastavak prvenstva.
Asteria Kremlin Palace je hotel u kojem je smješten Velež i u kojem će boraviti sve 10. veljače, osam dana prije službenog početka drugog dijela sezone.

S obzirom na činjenicu da je slika igračkog kadra već sada poprilično izmijenjena, period u Turskoj bit će izuzetno važan za cijelu ekipu… Koju je službeno napustio i Arman Džanković. Prije njega klub su napustili Amar Kvakić, Stephan Joel Barou, Dženan Zajmović, još uvijek nije određen status Harisa Ovčine, a od ranije tu više nema Radovca, Ćosića, golmana Jovičića.

Također, u Tursku nisu otputovali Dževad Sijamija i Đanis Gosto, a iako je potpisao ugovor, čini se kako će dio priprema u Antaliji propustiti i Raphael Lea’i  koji nije mogao ući u Tursku zbog problema s vizom. Uz to, za vrijeme boravka u Turskoj, Rođeni bi mogli realizirati još jedan transfer, dovesti Lejsa Pličanića, mladog napadača koji je karijeru počeo u mladoj ekipa HAŠK-a, zatim je igrao za mlađe kategorije Hrvatskog Dragovoljca, kasnije nosio dres Mladosti iz Petrinje, Vrapča.

Što se tiče kontrolnih utakmica u Turskoj, tri su još ranije najavljene, a prva bi trebala biti protiv ukrajinske Vorskle, koja je u Turskoj već igrala utakmice ove zime. Protivnici su joj bili kosovski Dukagjini, Napredak i poljski LKS Lodz.


Za Velež će to biti četvrta utakmica u ovom pripremnom periodu, a s obzirom na velike promjene u sastavu, na činjenicu da su u odnosu na susret protiv Igmana tu Brazilac Santos, napadač Hadžić i stoper Ikić, bit će zanimljivo vidjeti u kojem će sastavu Velež izići na teren.  F. I.

VEZANO

Zrinjski: Laktaši na Barama nisu imali šanse

urednik

Zrinjski: Jubilarna srijeda je iza Plemića

urednik

Počinje 21. sezona PL: Ima li Zrinjski snage zadržati rivale na distanci?

urednik