DNEVNI NOGOMET

Velež: Uprava je na potezu

Laganih i čistih 3:0 protiv Sarajeva u posljednjem susretu sezone. Tri susreta Veleža i Sarajeva, dva u prvenstvu jedan u Kupu,  igrači u bordo dresovima nisu uspjeli postići gol. To su brojke kojima Feđa Dudić svakako može biti zadovoljan, a koji je na zasluženi, ali kratki odmor sigurno otišao – generalno zadovoljan.

Velež je ispunio cilj i ove sezone, ekipa je izborila Europu, drugu godinu zaredom, ova je okrunjena i prvim trofejem nakon toliko godina čekanja. Sezona je završena, sada slijedi najteži dio posla. Pregovori. Koji kao i svaki mogu biti teški. Jer puno je upitnika otvorenih u ovom trenutku. Izvjesno je da ekipu napuštaju Salčin, Peco igrači koji su bili na posudbi, Brandao koji se vraća u Brazil, Ovčina je također na izlaznim vratima… a sigurno je da će još neki probati proći kroz ista, jer velika većina ovih igrača koji su danas tu, igra već tri, neki i četiri sezone zajedno.

– Napuštaju nas Brandao, Ovčina, Peco, Salčin koji su tu bili na posudbi, možda odu još neki igrači, iz velike većine izvukli smo maksimum, rekao je Dudić.
– Sigurno je da nam treba novih lica, osvježenja, ne moramo imati na svakoj poziciji dva igrače iste kvalitete, ali barem da su približne. Mislim da nam sigurno treba četiri – pet novih igrača. Mi smo protiv Sarajeva morali stavljati igrače na neke za njih neprirodne pozicije. To možeš uraditi na jednoj utakmici, ovakvoj kao što je bila protiv Sarajeva kada nema pritiska. Možda možeš jednu ili dvije u prvenstvu, ali ne možeš to stalno raditi, dodao je šef struke Rođenih.

Nema sumnje da ekipi trebaju novi igrači, ne samo da bi zamijenili ove koji će otići, već da bi se ipak sklopio jedan mozaik u kojem se ni bi ponovilo ono što se dogodilo prošle sezone u toj nekoj rani fazi. Naravno, puno toga će ovisiti o ciljevima koje ima ova Uprava. Ako želi još bolje, još više, onda će definitivno morati ‘zavući ruku u kesu’. Naravno, postoji ono ako. Pa čak i ako se želi ostati u kontinuitetu, morat će nešto poraditi na igračkom kadru. Ovaj put je prošlo sa dovođenjem jednog ili dva igrača u polusezoni. Prošlo je i sezonu ranije bez velikih transfera, ali igrati na istu kartu u kojoj bi Dudić bio taj koji će izvući i više nego što se može, moglo bi biti previše riskantno. Naravno, ni sam Dudić nije siguran da li će ostati na kormilu broda kojeg sjajno vodi kroz dvije i pol sezone koliko je tu. Naravno da i Dudić ima svoje uvjete, jer nije tajna da bi ga i neki drugi premijerligaški klubovi vidjeli na svojoj klupi. Ostaje pitanje kako će reagirati uprava u razgovorima sa najuspješnijim poslijeratnim trenerom.

– U srijedu je sastanak sa Upravnim odborom. Vidjet ćemo što će se dogoditi. Imam želju ostati, ali vidjet ćemo. Momčad se mora osvježiti, a moram i ja riješiti neke svoje privatne stvari. Volio bih ostati u svakom slučaju. Ako pronađeno zajednički jezik, onda ćemo vrlo brzo krenuti sa pripremama, već sada znam koja su to ciljana pojačanja za ovu ekipu, zaključio je Dudić. F. Ibrulj

VEZANO

Velež: Split kao prilika za varijante koje će zamaskirati ozljede

urednik

Velež: Koliko puta mogu ponoviti Borac?

urednik

PL: Široki se pohvalio licencom

urednik