DNEVNI NOGOMET

Velež: Željo pokazao da Rođeni mogu

Super važna, super vrijedna pobjeda protiv Željezničara. Pored činjenice da je ostvarena protiv Željezničara, starog rivala, na kraju rezultatski uvjerljivo, pobjeda je došla u pravom trenutku. Nakon eliminacije iz Evrope, kada su se počeli pojavljivati prvi veći tragovi nezadovoljstva.

Vrlo je nezgodno kada početak sezone obilježi nezadovoljstvo. Prije svega navijača koji smatraju da je Velež od početka sezone, računajući dvije utakmice prvenstva i dvije protiv malteškog Hamruna, morao napraviti više. Možda i jesu u pravu, ali Europa je jedno, a prvenstvo nešto sasvim drugo. Europa će se možda teško zaboraviti, ponajviše zbog činjenice da je protivnik bio sa Malte, ali jednostavno se mora. Jer krenulo je prvenstvo gdje je Velež u dvije utakmice uzeo četiri boda. Jednu utakmicu je igrao u Gabeli, jednu u Posušju.

Kako sada stvari stoje, tek tamo negdje u desetom kolu Velež bi trebao zaigrati na svom stadionu –  sve do tada Rođeni će trenirati, igrati u Bijelom polju, Gabeli, naravno i na terenima gdje će službeno biti gosti. Što je ustvari skoro pola prvog dijela sezone. Naravno da sa ova činjenica mora uzeti u obzir, iako Velež nije jedini klub koji mora proći kroz neugodan period igrajući van svog stadiona. Sada možda ne izgleda toliko loše, međutim, pitanje je kako će se stvari razvijati kada sezona odmakne, kada recimo GOŠK krene u svoju sezonu.

Uz ovaj problem, sada se pojavila informacijama kako bi jedan vrlo važan, standardan igrač mogao napustiti redove Veleža. Radi se o Samira Zeljkoviću bez kojeg je početna postava Veleža nezamisliva. Bilo da Zeljković igra stopera ili zadnjeg veznog. Velež u ovom trenutku ima u rosteru igrače koji mogu igrati na toj poziciji, ali bi eventualnim odlaskom Zeljkovića ostala praznina… no, s tim se u taboru Rođenih i na tribinama jednostavno moraju pomiriti.

S druge strane, umirujuće je to da Amar Osim ima iskustva, možda najviše od svih trenera u ovom trenutku u Premijer ligi. I to bi sigurno trebao biti jedan adut više. Ali naravno da se stvari neće uvijek razvijati u nekom idealnom scenariju, jednostavno je to – nemoguće. Jer iako je Velež u posljednje dvije sezone ostvario puno toga, ustvari sve što je planirao, sada je puno teže.

Sada je Velež tu među, četiri – pet ekipa u prvenstvu i svaki poraz ima puno veći teret nego recimo pobjeda na nekom gostujućem terenu. Amar je svjestan tog pritiska i sigurno će se znati nositi. Opet, tek je počelo prvenstvo, Velež ima dvije utakmice manje i bit će tu još svega. Protiv Željezničara je ekipa pokazala da može odigrati bez Radovca, Halilovića, važnih iskusnih igrača. Kada se oni oporave, još neki igrači koje muče ozljede, Velež može ostati u dobrom ritmu, može uhvatiti korak za najboljima. A onda je sve moguće. F. I.

VEZANO

Zrinjski: Podsjeća na šampionsku 2014., ali s jednom bitnom razlikom

urednik

Velež: Hoće li pojačanja zaista pratiti predznak slavljeničke godine?

urednik

Zrinjski: Stadion rasprodan, pikanterije zagrijavaju već uzavrelu atmosferu

urednik