DNEVNI Mostar ZDRAVLJE

Vlada HNŽ-a pokrovitelj međunarodne konferencije o zdravstvenom osiguranju

MOSTAR, (FENA) – U organizaciji Zavoda zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), uz suorganizaciju Zavoda za javno zdravstvo HNŽ-a, Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru te Liječničke i Farmaceutske komore HNŽ-a i Agencije za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu u FBiH, a pod visokim pokroviteljstvom Vlade HNŽ-a, u četvrtak je otvorena trodnevna konferencija s međunarodnim sudjelovanjem “Zdravstveno osiguranje u sustavu zdravstva – Uloga i izazovi”.

U pozdravnom govoru, predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg čestitao je organizatoru, ravnatelju ZZO-a HNŽ-a Radi Bošnjaku i njegovim suradnicima, kao i svim ostalim suorganizatorima ovoga važnog događaja, kazavši kako ne dvoji u to da će konferencija ponuditi odgovore na čitav niz pitanja i poteškoća s kojima se susreće sustav zdravstvenoga osiguranja, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

-Kao i u svakoj znanstvenoj i stručnoj disciplini, upravo su susreti i razmjena stečenih iskustava ključ pokretač promjena nabolje. Dionici zdravstvenoga sustava, ne samo iz našega županijskog pa ne samo i iz našega entitetskog sustava, k tomu ovako interdisciplinarno strateški okupljeni, imat će što kazati na postavljene teme, što će svakako ponuditi inovativna i, prije svega, konstruktivna rješenja za učinkovitiji zdravstveni sustav, a to je cilj koji nas spaja, poručio je Herceg.

Dodao je kako organizatori konferencije u Vladi HNŽ-a imaju snažnu potporu, jer i ona sama želi iskoristiti svaku mogućnost za unaprjeđenje zdravstvenog sustava u svim njegovim segmentima.

-Naše je jasno opredjeljenje osigurati vrhunski, učinkovit, sveobuhvatan i svima dostupan skup zdravstvenih usluga kako za područje HNŽ-a tako i za područje susjednih županija koje gravitiraju našoj središnjoj bolnici odnosno specifičnim zdravstvenim uslugama Sveučilišne kliničke bolnice Mostar. Svima nam je zajednički cilj zdravstvenu skrb učiniti dostupnijom, učinkovitijom, kvalitetnijom i financijski održivom, a ovakvi su susreti jedan od važnih koraka u tomu smjeru, zaključio je prvi čovjek Vlade HNŽ-a.

VEZANO

Izaslanstvo Grada Mostara i HNŽ-a u radnom posjetu Republici Turskoj

urednik

Mostar: Herceg s novim generalnim konzulom Turske

urednik

Herceg najavio financijsku pomoć Hrvatskoj

urednik