DNEVNI

Zasjeda ZD Parlamenta FBiH: Zatražena smjena Vlade FBiH

Vanredna sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH na čijem je dnevnom redu Informacija o aktivnostima Vlade FBiH preduzetim od proglašenja stanja nesreće uzrokovane pojavom virusa korona nastavljena je danas u Sarajevu sa pitanjima i inicijativama zastupnika.  

Sjednica je započela 28. svibnja kada su zastupnici zatražili da se sjednica ne održi u online formi, te je donesena odluka da se nastavi danas, a održava se u jednom sarajevskom hotelu uz pridržavanje epidemioloških mjera. 

U Zastupničkom domu Parlamenta FBiH danas je predat prijedlog za izglasavanje nepovjerenja Vladi FBiH s premijerom Fadilom Novalićem na čelu.

U Zastupničkom domu Parlamenta FBiH danas je predat prijedlog za izglasavanje nepovjerenja Vladi FBiH s premijerom Fadilom Novalićem na čelu, javljaklix.ba

Zastupnica SBB-a u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Sanela Prašović-Gadžo objavila je na Facebooku da će SBB u ovom domu podržati smjenu premijera Fadila Novalića, kao i Vlade FBiH.

“Želim kazati da SBB ne može podržavati sistemsku korupciju, kao ni kriminal direktora FUCZ-a Fahrudina Solaka i direktora firme Srebrena malina Fikreta Hodžića”, kazala je Prašović-Gadžo.

VEZANO

Parlament FBiH prekinuo rad jer online sustav ne funkcionira

urednik

Izmjenom Zakona kroz formiranje nazdornog povjerenstva spriječiti sukob interesa

urednik

Nije usvojen prijedlog da se Zakon o radu razmatra po hitnom postupku

urednik