DNEVNI

ZAVRŠILA TURISTIČKA SEZONA: Hrvatska ukinula pravilo ulaska na 12 sati!? Vraćaju ljude s granice!

Po informacijama Dnevnog lista koje smo dobili od više građana iz BiH koji su ovog vikenda pokušali ući u Hrvatsku doznajemo da je praktično ukinuto famozno pravilo ulaska u Republiku Hrvatsku od  12 sati. Ovo pravilo vrijedilo je tijekom cijele turističke sezone za sve građane iz BiH koji imaju hrvatsko državljanstvo.
No, sada na granici sa Republikom Hrvatskom granični policajci, kako tvrde građani, usmeno obavještavaju da je to pravilo ukinuto te da je za ulazak u Hrvatsku sada potrebno imati negativan test na koronu, imati potvrdu o preboljeloj bolesti ili posjedovati potvrdu o preboljeloj bolesti.
Navodni izgovor za ovaj potez jeste da je BiH sada stavljena na crvenu listu Europske unije i da dosadašnji način ulaska više nije moguć. Sasvim slučajno, ako je tome vjerovati, sve se poklapa sa završetkom turističke sezone.
Ukoliko se ne radi o samovolji hrvatskih graničnih policajaca zaista je sramotno da hrvatske vlasti nisu javno obavijestile svoje državljane o promjeni pravila ulaska u Hrvatsku iz BiH.