DNEVNI NOGOMET

Zrinjski: Čondrić i službeno bivši, tko će ga naslijediti?

Druga utakmica i druga pobjeda. U Zrinjskom zaista nemaju razloga biti nezadovoljni. Jedino možda malčice zabrinuti – ali ne zbog onoga što su Plemići pokazivali na terenu, koliko zbog službeno potvrđenog odlaska jedne od važnijih karika.

– HŠK Zrinjski Mostar službeno potvrđuje odlazak 29-godišnjeg vratara Josipa Čondrića, koji naše redove napušta nakon što je aktivirana raskidna klauzula u njegovom ugovoru. Josipu zahvaljujemo na profesionalnom odnosu i doprinosu koji je ugradio u naše uspjehe te mu želimo puno sreće i uspjeha u nastavku karijere.
Zrinjski je ovo, odlazak Čondrića u kazahstansku Astanu, potvrdio nakon pobjede nad Croatiom iz Zmijavaca (2:1), koja je postala zanimljivijom kada smo saznali taj podatak – jer sada se i službeno postavlja pitanje – tko će na proljeće biti plemićka jedinica?

Rezultat veseli, ali…

– Rezultat veseli, ustvrdio je nakon Croatije, drugog test meča u pripremama, novi pomoćni trener Saša Sabljak.
– Neki su odigrali 60, neki 90 minuta. Odigrali smo dosta dobru utakmicu, protiv protivnika koji igra dosta čvrsto, ali tako će nam biti u prvenstvu, dodao je Sabljak, koji je istaknuo neigranje Nemanje Bilbije, no nije bio zabrinut zbog stanja iskusnog ofenzivca, prvog strijelca Lige.
Možda ga je više brinula situacija s vratarima, jer već je tada znao, što će Zrinjski kasnije potvrditi, da Josip Čondrić na proljeće neće braniti boje Zrinjskog. Situacija nije u potpunosti jasna, jer sada struka na čelu sa Krunoslavom Rendulićem na raspolaganju ima trojicu vratara, od kojih jednog novog, vrlo mladog, te dvojac koji dosad u kontinuitetu nije imao najvažniju ulogu.

Vratarski dvojac u sučeljavanju

Antonio Soldo, Marin Topić i 18-godišnji Luka Pršlja. Svi su oni dobili minutažu protiv Zmijavaca. I to je bilo sasvim očekivano, ali i znakovito. Jer sumnjamo da bi ih struka testirala, makar i u drugoj utakmici priprema, da planira dovesti još jednog vratara. Očito ih je Rendulić htio vidjeti na djelu u jednom solidnom vremenskom periodu, dobiti dodatni uvid u njihove kvalitete – prije nego odluči. A odluka će vrlo vjerojatno pasti u sučeljavanju Solde i starijeg mladca, Topića. Soldo dosad u Zrinjskom, od zime 2018., nije branio u kontinuitetu pa se može reći da se pretplatio na ulogu drugog vratara. Trinaest godina mlađi Topić ima još manje iskustva, ali i tu prednost da je igrač zaštićenog godišta – a kako je Zrinjski odlaskom Ivana Bašića i Igora Savića ostao bez U21 igrača koji su istovremeno i pretplaćeni starteri, Topić bi tu uskočio kao ‘kec na desetku’. Kao rješenje mogućeg problema.

Hoće li Slovaci otkriti više?

Što će napraviti struka, još ćemo vidjeti, no kakva god bude odluka, ona bi morala biti brzo donesena – jer pripreme su se zahuktale, prvi tim uskoro će se iskristalizirati… pa ne bi bilo zgorega ni što prije znati tko će ponijeti ‘jedinicu’.
Nakon 10:1 kontra Kruševa i 2:1 protiv Zmijavaca, Zrinjski će u trećoj provjeri ove zime, kontra slovačke ekipe Zlate Moravce, koja je u srijedu gostovala Širokom i odigrala 1:1 s drugim timom Premijer lige. Kontra Kruševa, vidjeli smo dvije ekipe u dva poluvremena, protiv Croatije, Rendulić je minutažu ‘normalnije’ rasporedio pa je za očekivati da će sa Slovacima to izgledati još bliže onom nekom timu koiji će na proljeće istrčati u borbu za bodove i trofej u Kupu. U tom smislu, za očekivati je da će udarni igrači dobivati veću i veću minutažu, a možda i taj neki budući prvi vratar…

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]

VEZANO

PL: Sarajevo opet preuzelo uzde šampionske utrke

urednik

Velež: Provjerene snage ipak će biti oslonac

urednik

Zrinjski: Na sedmom nebu

urednik