DNEVNI NOGOMET

Zrinjski: Hoće li se Sloboda išta pitati Pod Bijelim brijegom?

Najčešće se iz Zrinjskog uoči neke utakmice čuje ‘ako mi budemo pravi…’, ali jasno je da nešto ovisi i o protivnicima. Slijedeći je Sloboda, od koje po dosad prikazanom neće ovisiti puno toga… ili se varamo?

Sloboda će nadolazećeg petka Pod Bijelim brijegom biti prvi protivnik Zrinjskog u drugom prvenstvenom krugu. Vjerojatno ne i zadnji uoči kojeg će se otvoreno očekivati pobjeda… a to ponekad zna biti opasno. No, ima li uopće razloga za brigu?

Prošlo je devetnaest utakmica od zadnjeg prvenstvenog trijumfa Tuzlaka nad Mostarcima. Dogodio se on u prosincu 2015. Da, dogodio se taj nedavni, godinu dana star poraz Mostaraca u Kupu, ali to je zapravo sve što je Sloboda uzela Zrinjskom za dugo, dugo vremena. Jer i nakon toga – same pobjede Plemića. Sve tri u Tuzli. Uz to, Zrinjski je u kratkom periodu iz pet utakmica izvukao poraza i četiri trijumfa, od kojih je zadnji, 4:0 kući protiv Igmana, zapravo bio svojevrsna poruka rivalima.

Slobodi generalno ne ide ove jeseni, u zadnja četiri susreta su poraženi, baš od Zrinjskog u onom zaostalom susretu 1. kola u Banovićima (0:1), nakon čega su sa po 1:1 kod kuće remizirali sa Željezničarom i Veležom, da bi se pred Mostar ‘ohrabrili’ – remijem bez golova kod Leotara.

Dakle, Tuzlaci u Mostar ne dolaze u nekom posebnom raspoloženju, dijelom i zbog izostanka standardnog veznjaka Adama Vošnjaka koji je kartoniran, ali ponajviše zbog rezultata. Pa ipak, s Tušnja se osjete i vjetrovi optimizma…

Godila nam je ova pauza ne toliko zbog fizičke spreme koliko sa psihičke strane, rekao je trener Adnan Jahić.

– Svaka utakmica nam je biti ili ne biti, vidimo kakva je tabela. Teško se nekada nositi sa rezultatima. Mi imamo dosta mladih igrača. U nekoliko utakmica stariji od 25 godina bili su samo Komazec i Vranješ. Bilo je dobrih stvari, do onih kada na poluvremenu morate hrabriti mlađe igrače. Pred početak samog prvenstva trošio sam dosta vremena da sa psihološkog plana im kažem da oni to mogu, dodao je.

Da, ima tu svega, i realnih briga, ali i optimizma – za koji ćemo u petak vidjeti i je li bio utemeljen?  


Piše: Slaven Nikšić
[email protected]

Standings provided by SofaScoreVEZANO

Puno vike nizašto

urednik

Marinović: Remi u derbiju realan

urednik

‘Ciljana pojačanja’: Mit ili strategija koja se isplati?

urednik