DNEVNI NOGOMET

Zrinjski: Jakirović doveo što je najavio, no jesu li to sve njegove želje?

‘Jako je bitno kako ćemo odraditi prelazni rok, da ne bude neplaniranih odlazaka, igrače ćemo dovesti ciljano’, izjavio je krajem prvog dijela sezone Sergej Jakirović i to kod prva dolaska u Zrinjski ove zime i napravio. No, je li to sav promet prema unutra kojeg do proleća treba očekivati Pod Bijelim brijegom?


Zrinjski je u 2022. ušao sa ugodnom prednošću, sa rekordnih, dosad u Premijer ligi nezabilježenih plus dvanaest na pola sezone. Prednost je to koja opušta, ali i obvezuje. Jer ne bi je lijepo bilo prosuti, ugroziti. A da do toga ne dođe potrebno je prije svega ove zime, prije nego počnu pripreme, znati na čemu su Pod Bijelim brijegom po pitanju kadra koji je već osnažen, ali to ne znači da neće biti još promjena.

Sedmorici stiču ugovori

Vojin Savić, Antonio Soldo, Slobodan Jakovljević, Almir Bekić, Josip Ćorluka, Damir Zlomislić, Gabrijel Čoko. Svi su oni pod ugovorom Zrinjskog – do ljeta. Većina ih do svibnja. Jakovljević, Ćorluka, Zlomislić pa vjerojatno i Bekić, bez obzira na ozljedu koja ga je mučila, i dalje su poželjni, dok za vratare Savića i Soldu, a posebno Čoku treba sačekati i vidjeti. Klub je jučer objavio da raskida suradnju sa Anesom Vazdom i Gojkom Gadžom.


Ovi kojima ističu ugovori uskoro će sjesti s predstavnicima kluba i porazgovarati, pronaći se u nekom od rješenja za pojedine pozicije… s tim da je klub određene pozicije već popunio s novim imenima. Zasad su u rubrici novi mladi stoper Ivan Marić, stigao iz Jadrana Luke Ploče, te povratnik u špicu, Irfan Hadžić. A kako je Jakirović najavio da će se pojačati baš na tim pozicijama, realno je zapitati se: ‘Je li to to što se ‘ciljanih pojačanja tiče?’

Ništa od Juričića

U Zrinjskom mogu biti sretni što su vrlo brzo riješili prioritete, na vrijeme. Jer ta ‘ciljana pojačanja’, ponekad je jako teško pronaći, posebno u Premijer ligi u kojoj tržište prije svega diktira potreba igrača da se financijski osiguraju, rjeđe želja da budu dijelom perspektivne momčadi. Marić i Hadžić su tu i to samo po sebi, ako ne bude neplaniranih odlazaka, vjerojatno demantira mogućnost dovođenja još igrača na tim pozicijama… što će reći da u spekulacijama spominjani Luka Juričić više nije meta, a tu je i zapreka u vidu važećeg ugovora sa Željezničarom. A za Grbavicu je pravno vezan i jedan drugi, Zrinjskom u ovom trenutku sigurno zanimljiviji igrač.

Je li Bojo taj?

Mladi veznjak Petar Bojo mogao bi naći svoje mjesto Pod Bijelim brijegom. Ima 23 godine i po vokaciji je defanzivni veznjak, tip igrača kojeg Jakirović također želi imati u kadru za drugi dio sezone. I njemu ugovor ističe na ljeto, a negdje tu treba ubaciti i činjenicu da su Željezničaru novci potrebni, da je klub s Grbavice u krizi. Hoće li to biti prevelika prepreka, odnosno hoće li se operativcima Zrinjskog uopće dati ulaziti u moguće zavrzlame po tom pitanju, još ćemo vidjeti… no, vjerojatno bi s njegovim dolaskom to stvarno bilo to. Jer u zadnju liniju je uskočio četvrti stoper, Bilbiju bi kao ofenzivnog veznjaka koji je jesenas češće igrao špica nego ‘svoju poziciju’ trebao rasteretiti Hadžić i onda bi Bojo uskočio u društvo Igora Savića i Damira Zlomislića i dodatno pojačao vezu.
Djeluje kao jednostavna računica koja se u realnom svijetu najčešće ne dogodi, ali Zrinjski bi ju baš mogao provesti do kraja.

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]

VEZANO

Zrinjski: Tuzla prilika da se nadmaši rekordni prošlosezonski učinak

urednik

Zrinjski: U Bratislavu kao fenjeraš, ali nema veze…

urednik

Zrinjski: Tri provjere u idućih sedam dana

urednik