DNEVNI NOGOMET

Zrinjski: Ključ u stabilizaciji obrane  

Je li Zrinjski pogriješio što se razišao s Krunoslavom Rendulićem – pokazat će vrijeme. A vremena Plemići previše nemaju, jer ih već sutra čeka – Hercegovački derbi.

Rendulić je bivši, a tko god bude budući, morat će u preostalih sedam utakmica smisliti način kako da digne ekipu, prodrma ju. Ti igrači, Bilbija, Kiš i ostali, sigurno nisu zaboravili igrati, ali su pali – psihički i tjelesno. Dogodilo im se to kad se dogodilo, kriza ne pita, a na novom treneru će biti da otkrije točne uzroke.

OK, jedan je sigurno i umor, jer Zrinjski je s Europom odigrao duplo više utakmica od ostatka Lige, i taj umor se liječi na već poznati način – odmorom. S tim da vremena za odmor nema, a to će reći da će ta neka nova struka morati osmisliti neki drugi način kako iz postojećeg kadra izvući maksimum. Najprije u Hercegovačkom derbiju, ove srijede od 18 sati Pod Bijelim brijegom.


Odabir užeg kadra za ovaj zaostali duel iz 6. kola i neće biti nešto težak – jer malo je tko u zadnje vrijeme igrao nešto bajno da trenera stavi u određenu dilemu. A to će reći da neke drastične promjene vjerojatno neće upaliti – da će trebati napraviti tek pokoje osvježenje na pojedinim pozicijama.


A najviše treba brinuti zadnja linija. Koja je protiv Veleža, kako je to Rendulić sročio, griješila pionirski. S tim da se ni veza nije proslavila. Daleko od toga. Tu će trebati pokrpati rupe, u vatru ispred zadnje linije gurnuti one borbenije poput Zlomislića, a zadnju liniju – ipak održati standardnom, što standardnijom je moguće. A to će reći prepustiti onima s najvećom mintažom, Jakovljeviću i Radiću, da odrade stoperski posao… a na bokovima se uslijed problema kroz koje je zadnje vrijeme prošao Tičinović jednostavno – pokrpati. Marić na golu, jedna je od karika koje su funkcionirale, tako da tu nema nikakvih dilema.


Generalno će stabilizacija zadnje linije i prvog bloka ispred donijeti i stabilizaciju čitave momčadi, što bi mogla/trebala biti misao voditelja za novu struku. U Hercegovačkom derbiju, a i u preostalih šest utakmica do kraja godine.

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]

Standings provided by Sofascore


VEZANO

U Zrinjskom i dalje broje pogotke Ivančića…

urednik

Plemići igraju zadnjih 90 minuta sezone: Imaju dva lijepa motiva

urednik

Velež: Znaju da su Maltežani ‘opasni po tranziciji i jaki na krilima’

urednik