DNEVNI NOGOMET

Zrinjski – Leotar (18 sati): Jakirović htio prikriti dojam da mu je teren najveća briga, ali…

Leotar mora pasti. Odnosno morao bi. Trebao. Po svemu dosad prikazanom Trebinjci zaista nemaju što tražiti Pod Bijelim brijegom, ali u Zrinjskom svejedno nisu bahati da si odmah unaprijed upišu tri boda. Ako ništa – zbog terena.
Zadnjih devedeset minuta godine prilika je za još jednu dopadljivu partiju Plemstva, ali prije svega – u Zrinjskom protiv Leotara žele osvojiti tri boda. Bila bi to najbolja moguća popudbina za zimsku pauzu koja će trajati do 17. siječnja i okupljanja za drugi dio sezone u koji bi Plemići ušli s još jasnijim ciljem napada na titulu. S kojom će prednošću ući u 2022. – ovisit će o današnjoj utakmici.

U lovu na novi rekord

– Želimo se dobro prezentirati, i dalje momci imaju dobru energiju, želimo se oprostiti s tri boda, a imamo i dobar razlog – u slučaju pobjede osvojit ćemo 48 bodova, što u Premijer ligi u prvom dijelu sezone nitko nije uspio napraviti, izjavio je šef struke Sergej Jakirović koji je Trebinjaca očekuje otpor, iako njihovi zadnji rezultati ne sugeriraju da su ga sposobni pružiti… barem ne adekvatan.
– Leotar je u zadnja četiri kola upisao četiri poraza. Djeluju mi kao da im je pao entuzijazam. Znam da smo na Policama odigrali zahtjevnu utakmicu koju smo mogli i ranije riješiti… sjećam se da je Bilbija spasio pobjedu kada je izbio loptu s linije. Oni će se i ovdje boriti, za sebe, za ostanak. Očekujem od njih jedan defanzivni blok i igru na kontru, spremni smo na to.

Fokus na terenu

Jasno, u svemu ovomu, teren, njegova kvaliteta, odigrat će veliku ulogu.
– Protiv Posušja je teren izdržao, ali generalno moramo imati dva plana za postići pogodak, naglasio je Jakirović pa dodao: Nismo ovog tjedna ni izlazili na glavni teren. Radili smo na našoj umjetnoj travi koja je savršena. Nismo željeli pokvariti teren, kao ni umoriti igrače, želimo ih imati svježe.
A svježi svi nisu. Neki neće biti u kadru.
– Tičinović je aut, Juranović je pod upitnikom, Jukić i Savić su dobro, a nema Bašića koji ima kartone.
Kartone imaju i Trebinjci, ali generalno i veće probleme s kadrom.
– Imaju tri igrača sa tru žuta kartona (Prebiračević, Milović, Perišić), Todorović kao naš posuđeni igrač po dogovoru klubova ne može igrati, Đurić je slomio jagodičnu kost. To je već pet igrača koji im ne mogu igrati. Ali Zec im je uvijek raspoložen, Aćimović postiže golove, tu je i Sekulović…

Očekuje publiku

Imaju dakle Trebinjci usprkos svim problemima, igrače koji bi mogli zapapriti Zrinjskom, a čini se da se služe i zanimljivom taktikom u ovom uvodu…Na svom su Facebooku objavili hvalospjev rezultatima Zrinjskog, naveli kako u Mostaru obično loše prolaze, što je činjenica, ali da je ovo uobičajena praksa, toliko hvaliti protivnika – ipak nije.
– Hvala im na komplimentu. Dobra igra već traje. Ali to može biti i varalica, da se mi malo opustimo. Ali opustit se nećemo.
Jakirović je usput istaknuo još jedan detalj koji bi trebao doprinijeti tomu da se Zrinjski ne opusti. Publiku. Navijače koje on usprkos kazni Saveza (zbog navijačkog isticanja lika Slobodana Praljka) očekuje na tribinama…
– Nismo službenu odluku još dobili, ali i kad je dobijemo, imamo pravo žalbe… tako da očekujem publiku, zaključio je.

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]  

Standings provided by SofaScore LiveScore

VEZANO

Velež: Osim vjeruje da će ekipa proraditi kada to bude najvažnije

urednik

Zrinjski: I uoči Borca podsjetili zašto su na vrhu

urednik

Osim pred ždrijeb: Ima ekipa koje ne bi smjele biti bolje od Veleža

urednik