DNEVNI NOGOMET

Zrinjski: LIga prvaka ipak na Pecari

Stadion Pod Bijelim brijegom još nije dobio novi, hibridni teren, a iako bi radovi trebali početi ovog tjedna – vremena da se on završi do prve službene utakmice sezone, ipak neće biti dovoljno.

Liga prvaka se bliži, povratak u istu nakon četiri ljeta izbivanja – a u Zrinjskom je po svemu sudeći neće igrati na svom travnjaku. Razlog su radovi na terenu, postavljenje hibridnog, kašnjenje projekta koji kasni i drugdje u BiH, a koji će biti odrađen pod paskom UEFA-e i zahvaljujući njenim sredstvima. Savez je prvotno najavio da će radovi početi, da mogu početi, polovinom svibnja, ali to se nije dogodilo i sada imamo situaciju da se mjesec dana prije prve utakmice 1. kola kvalifikacija za Ligu prvaka (5. srpnja) ni prva lopata nije zakopala… a i kad počnu radovi, trebat će im nekih 40-ak plus dana da se privedu kraju, da igrači mogu istrčati na taj novi, napredniji teren.

I da, trebali bi ‘hibridi’ zaliječiti rak ranu bh. nogometa, scene blatnjavih kaljuža od terena ostaviti u negdje u povijesti… i u Zrinjskom su sigurno sretni zbog toga. Mada bi bili sretniji da je to ranije odrađeno, da svoju domaću/domaće europske utakmice ne moraju igrati drugdje – kao gosti. A to će po svemu sudeći biti slučaj – Zrinjski će opet, kao protiv Ludogoreca 2018. i Malmöa 2019., biti domaćin na širokobriješkoj Pecari. Na Pecari na kojoj još nije izgubio domaće euro-utakmice, s tim da ih je i odigrao samo te dvije. S Ludogorecom je remizirao 1:1 i ispao s ukupnih 1:2, dok je Šveđane nakon poraza 0:3 u Skandinaviji dobio 1:0 i tako se na častan način oprostio od Europe.

S obzirom da Zrinjski ovog puta, ovog ljeta, traži povijesni prvi preskok prve prepreke u Ligi prvaka, na Pecari bi opet bilo dobro ne izgubiti… , tj. bilo bi idealno opet pobijediti, a to bi otvorila vrata onom scenariju po kojem bi se ovog ljeta moglo do povijesnog prvog poslijeratnog plasmana nekog bh. kluba u skupine UEFA-inih euro-kupova.

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]


VEZANO

Zrinjski: Jakirović zaista ne odstupa od svojih postulata

urednik

Prvak danas na Grbavici: Jakirović i dalje ima ciljeve

urednik

Velež: Dudić nakon prozivke otkrio detalje oko ponude za Mulića

urednik