DNEVNI NOGOMET

Zrinjski: Mali milijun razloga za optimizam uoči derbija

Na Tušnju je osigurana 24. pobjeda i to sa ekipom koju slobodno možemo nazvati rezervnom, iako to treneri, treneri ne vole tako reći… posebno kada pobjeđuju. U tom se detalju još jednom ogledala dominacija Zrinjskog, koji se već u utorak želi, da tako kažemo, nanovo dokazati – u gradskom derbiju protiv Veleža. A Plemići zaista imaju mali milijun razloga biti optimistični. Jer gdje god se okrenete, neka je pozitivna priča, pričica.

– Trijumfom protiv FK Sloboda (2:0) upisali smo 10. gostujuću pobjedu ove sezone te smo tako, iako su pred nama još dvije utakmice u gostima, već izjednačili premijerligaški rekord iz sezone 2015./2016. koji je postavila momčad Vinka Marinovića u sezoni u kojoj smo osvojili četvrti naslov prvaka!

Tako se Zrinjski pohvalio nakon Tušnja, nakon nove pobjede. Nakon treće ovosezonske protiv Slobode. Druge u Tuzli… a tamo je zaigrao u najmanju ruku šaren sastav. Startali su Soldo, Gulišija, Marilć, Trajkovski Zlomislić, Malekinušić, Savić, Bojo, Jakovljević, Magdić, Šipovac. Ušli su još Jukić, Bekić, Memija i Šakota… Matej Šakota, novi rekorder Zrinjskog u sezoni u kojoj su rekordi postali nešto sasvim normalno Pod Bijelim brijegom. S tim da je to bio ipak poseban rekord, posebno važan za mladog igrača.

– Matej Šakota (17 godina, 263 dana)  je pogotkom na Tušnju postao najmlađi strijelac HŠK Zrinjski od obnove rada! Do ove utakmice, rekorder je bio Ivan Bubalo (17 godina, 303 dana), koji je taj rekord držao više od 26 godina, pojasnio je Zrinjski.

– Još nisam svjestan što sam napravio… postao sam najmlađi strijelac kluba, okrećemo novi list – treba sada dobiti gradski derbi, izjavio je Šakota u svojevrsnoj najavi derbija koji se Pod Bijelim brijegom igra sutra od 20 sati.
Za njega je ovo posebna sezona. Jer u prilici je, zajedno sa Frankom Sabljićem, uzeti dva naslova. Jedan već imaju, seniorski, a nudi im se i juniorski. Četiri su utakmice do kraja, U19 Zrinjski s utakmicom manje ima dva boda manje od lidera Sarajeva…

 – Ostao je još gorak okus, jer smo dva dana prije Tuzle izgubili smo od Zvijezde (1:2)…, ali  nadam se tituli, a onda Liga prvaka, sa seniorima i juniorima, rekao je.

Da se primijetiti da je Pod Bijelim brijegom sve ružičasto, ali Šakoti i Plemstvu vjerojatno je jasno da su kao takvi još veći motiv Veležu. Veležu koji Pod Bijeli brijeg dolazi nakon što se protiv Rudara vratio pobjedama, ali i Veležu koji Zrinjski nije pobijedio u četiri posljednja susreta, iz kojih je izvukao samo onaj gostujući remi (1:1) iz svibnja prošle godine. Eto još jednog razloga za optimizam uoči derbija, sigurno ne i za opuštanje koje šef struke Sergej Jakirović neće dopustiti… uostalom, rezervni sastav na Tušnju bio je svojevremena najava puno ozbiljnijeg Zrinjskog u derbiju.

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]

VEZANO

Zašto je tako apsurdan prijedlog uopće razmatran?

urednik

Zrinjski: ‘Naravno da se, kad se promijeni puno igrača, izgube linije…’

urednik

Velež: Dudić: Zaslužili smo zaigrati u Europi

urednik