DNEVNI NOGOMET

Zrinjski: Mostarce u Erevanu ne bi trebalo ništa iznenaditi

Zrinjski je konačno saznao i satnicu prvog, gostujućeg duela s Urartuom, a tim trenutkom u fokus su uskočili generalni, a za Armeniju specifični uvjeti  – koji Mostarce ne bi trebali iznenaditi.

Zrinjski će prvu utakmicu u 1. kolu kvalifikacija za Ligu prvaka odraditi u utorak 11. srpnja od 17 sati po našem vremenu, 19 po lokalnom. A Mostarce će tamo, u dalekom Erevanu, dočekati klimatske prilike koje ih ne bi trebale iznenaditi.

Čak što više. Temperatura u visokim tridesetkama, čak četrdesetkama, Plemićima je itekako poznata, ali ne i nadmorska visina od skoro jedan kilometar (!). To će reći i nešto rjeđi zrak, a to će pak tražiti iznimnu tjelesnu spremu – nešto što je tim trenera oko Krunoslava Rendulića sigurno predvidio.

Neku referencu može dati relativno svježe, pobjedničko (2:1) gostovanje Sarajeva u glavnom gradu Armenije, gdje je 2019. igrala te izgubila reprezentacija (2:4). Dalek put (3000 km), sigurno će učiniti svoje, ali dio Rendulićevog kadra ima i to iskustvo, posebno oni igrači koji su putovali u Kazahstan prošle sezone, kada je u drugom međuklupskom obračunu izbačen Tobol.

Poznati su i suci, sa Malte su, glavni je Philip Farrugia, no njegovo i ime pomoćnika mu, Mostarcima u ovom trenutku ne znače puno… daleko veći fokus trenutno su pripreme, odnosno današnje gostovanje kod Lokomotive u Zagrebu, kojim će biti zaokružen udarni dio priprema u Sv. Martinu na Muri, a tijekom kojih su upisani poraz od Mure (0:1) i trijumf kontra Varaždina (3:1).

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]


VEZANO

Kako će na jesen u Mostaru funkcionirati škole i vrtići? Škole imaju spreman Plan B

urednik

Zrinjski: Jakirović gleda prema Rujevici

urednik

Široki: Večeras ‘povijesna izborna skupština’

urednik