DNEVNI NOGOMET

Zrinjski: Nakom Međimurja, slika je jasnija

U Zrinjskom nakon prvog, udarnog dijela priprema u Međimurju – mogu biti zadovoljni. Sada, dva tjedna prije Lige prvaka, slijedi glauzura u Hercegovini.

Čondrić, Ćorluka, Senić, Magdić, Memija, Savić, Sučić, Janković, Tičinović, Ćuže i Mandić. Pomalo čudna startna postava Zrinjskog, ali s razlogom je bila takva u remiju sa Škendijom (3:3). Zrinjski kao prvo nije bio kompletan, a kao drugo, struka se držala plana da pruži minute svim igračima. Ali sve je obavljeno po planu i sada to u zadnja dva tjedna prije gostovanja Šerifa u Mostaru može otići u onu fazu finog štimanja – sa punim sastavom, vjerojatno i jasnijom slikom kvalitete kadra, kao cjeline i ponaosob.

Nema panike, daleko od toga

Onu startnu postavu protiv Škendije kasnije su zamijenili Soldo, Gulišija, Mijatović, Bekić, Malekinušić, Kozina, Kamenar, Bojo, Juranović, Šipovac i Sabljić. Opet nije igrao Slobodan Jakovljević, Nemanja Bilbija i Hrvoje Barišić se nakon reprezentativnih obveza kadru priključuju u Hercegovini, gdje će šef struke Sergej Jakirović na raspolaganju imati sve igrače… s kojima će početi tražiti udarnu postavu za Moldavce, što vjerujemo ne bi trebao biti težak posao. Jer koliko god se Zrinjski izmijenio (otišao Bašić, došli Maglica, Senić, Brekalo, Ćuže, Sučić, Mandić), razloga previše mijenjati – zaista nije bilo. Zato su sve tri dosadašnje utakmice priprema (Mura, Varaždin, Škendija) protekle u jednom rimu stalnih rotacija – jer nema panike. Daleko od toga.

Nove mlade snage Smirenost prvaka osjetila se skoro u svakom od tih duela – iako, bilo je i momenata kada bi to djelovalo pomalo previše ležerno. U zadnjem duelu tako je na momente bilo smušenosti u obrani, Plemići su si zabili i autogol (mladi Mijatović), ali – za to pripremne i služe, da se vidi tko može, a tko ne. Vjerujemo da je Jakiroviću po tom pitanju nakon Međimurja, nakon dvije pobjede i remija te ukupne gol razlike 8:4, dosta toga jasnije – posebno po pitanju novih imena, među kojima se opet našlo nekoliko mladića koji obećavaju, ali koji tek trebaju stvoriti svoje ime. Tu, u tom segmentu, Jakirović je već pokazao da je jako dobar, da zna probrati, pa je za očekivati da će tako biti i ovog puta, ovog ljeta. Posebno će biti zanimljivo pratiti 17-godišnjeg Marka Kozinu i njegov potencijalni razvoj s prvim timom…

Slijedi – najlakši dio

Sada slijedi ono finaliziranje, a zapravo (barem u teoriji) najlakši dio. Jer priključit će se udarni stoperski par Jakovljević – Barišić, jer će zaigrati rekordni strijelac Bilbija. A sa njima je Zrinjski zaista onaj pravi. Sa njima će biti lakše i ostalima, i novima, sa njima na terenu, i Jakiroviću će biti lakše jasnije vidjeti krupni kadar i ocijeniti što i kako – najprije u dva najavljena, preostala prijateljska duela do Šerifa, a onda i u tom prvom srazu s Moldavcima, 6. srpnja u Mostaru.

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]


VEZANO

Zrinjski: Nema razloga za ‘polovnu’ izvedbu

urednik

Zrinjski: Idućem rivalu ove sezone zabili devet komada

urednik

Široki: Barbarić kod igrača želi osjetiti ‘radost igranja’

urednik