DNEVNI NOGOMET

Zrinjski: Ne samo da su nezaustavljivi…

Može li itko zaustaviti Zrinjski? Dosadašnjih šest utakmica proljeća snažno je sugeriralo da će to biti nemoguća misija.

Laktaši, Sarajevo, Radnik, Velež, Posušje i Igman. Redom žrtve Zrinjskog ovog proljeća, a među njima se, realno, našlo od svega po malo. Od niželigaša, preko stabilnih premijerligaša iz gornjeg doma do onih koji se bore za ostanak. Ukratko, Zrinjski je već dosad udario na sve moguće vrste i razine izazova i svaki od njih riješio u svoju korist. Svaka od tih šest pobjeda bila je ogledna pa tako i ova zadnja, iz Konjica.

Prednost koja raste i raste

– Jasno je od prve minute bilo kuda utakmica ide. Nametnuli smo se kvalitetom, ovo je šesta utakmica u nizu gdje pružamo zaista kvalitetne partije. Pobjeda i više nego zaslužena, kontrolirali smo igru od prve do devedesete minute, ustvrdio je Krunoslav Rendulić nakon 3:0 iz Konjica, pobjede koju su donijeli autogol Oremuša te pogoci Kiša i Bilbije.
Par bodove gore-dole, Zrinjski je tu negdje, blizu učinka iz istog perioda prošle sezone, okončane na čak plus 27. Rendulićev prethodnik Sergej Jakirović postavio je tada rekord koji će biti teško sustići, a ako će ga itko sustići – bit će to Zrinjski. Rendulićev Zrinjski? Vidjet ćemo. Jasno je da želje, motiva ne nedostaje, da su novi igrači poput Tomislava Kiša zadržali glad za pobjedama na najvišoj mogućoj razini, da prednost nad rivalima raste i raste.  A to će reći – da bi i ove sezone prvenstvo moglo biti teoretski riješeno puno prije zadnjeg kola.

‘Samo jedna utakmica u nizu’

– Ono što je važno naglasiti je to da ništa nije gotovo, rekao je Rendulić u Konjicu, očito u želji da ne dopusti bilo kakvo opuštanje.
– Ovo je bila samo jedna utakmica u nizu. Ubilježili smo tri boda, ali imamo još 11 utakmica ispred sebe. Pohvale i našim navijačima koji su došli u popriličnom broju, dodao je strateg Plemića koji još neko vrijeme neće usporiti.
Točnije, i ovog će tjedna nastaviti igrati u tijesnom ritmu. Do reprezentativne pauze odradit će još dva ovotjedna duela i tako broj utakmica odrađenih u zgusnutom ritmu podići do broja sedam. Rendulić, jasno, želi još te dvije pobjede, ali po ustaljenom običaju, ne želi ništa obećati – radije pogne glavu i fokusira se na idućeg rivala… Na uzvrat četvrtfinala Kupa protiv Radnika koji na čitlučke Bare donosi zaostatak od 1:3.

Radnik pa opet Igman

– Idemo se odmoriti, u utorak nas čeka Kup, a onda za vikend ponovo Igman. Nije baš najsretnije rješenje da u sedam dana dva puta igramo s istim protivnikom – ali što je, tu je, ocijenio je očito i dalje oprezni Rendulić.
Naprotiv, samo je u jedno siguran – u napad punim gasom! Nešto što smo već vidjeli od Zrinjskog u prethodne dvije (Jakirovićeve godine)…

– Očekivanja su da nastavimo ovim ritmom. Fokusirani smo na idućeg protivnika, na Kup. A poslije toga Igman. Želja nam je da dočekamo u miru reprezentativnu pauzu i da imamo deset dana za normalan rad.

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]

VEZANO

Mostarski derbi: Osim Zrinjski doživljava kao malu maturu

urednik

Velež: Osim otišao bez utakmice na domaćem terenu

urednik

Velež: Tri boda su osvojena, ali gorčina ostaje

urednik