DNEVNI NOGOMET

Zrinjski: Ne treba kriviti ‘kompromitiran sastav’, nego realizaciju – koje opet nije bilo

I taj je dan morao doći. Domaći prvenstveni poraz. Samo što je po Zrinjski došao u nezgodnom trenutku – uoči uzvrata s Tiranom.

– Poraz koji nas neće obeshrabriti već samo dodatno motivirati. Važan tjedan je pred nama. Idemo, Zrinja!, poručili su putem Facebooka rekordni prvaci u čijem su taboru očito uvjereni da je to, taj domaći poraz na početku kampanje obrane naslova, bio samo loš dan.
A da je zaista bio loš, potvrđuje i podatak da je uz poraz Sergej Jakirović morao progutati i gorku pilulu u vidu isključenja jako važne karike, Josipa Ćorluke. Sve to bilo bi teško svariti samo po sebi, bez ovotjedno uzvrata s Tiranom, no očito se nogometne sile poigravaju s Plemićima, testiraju ih. A ovaj će tjedan biti istinski test – prije svega karaktera.

Kompromitiran sastav?

Soldo na golu, ispred njega u zadnjoj liniji Ćorluka, Senić, Barišić, Bekić, Sučić i Savić kao zadnji vezni, Malekinušić i Ćuže na krilima te naprijed – Bilbija iza isturenog Sabljića. Jeste to bila donekle kompromitirana postava, posebno sa novakom Senićem otraga pa i sa mladim Sučićem u vezi… neki će dodati i malo povučenim Bilbijom. Ali bilo bi pretjerano ustvrditi da su te promjene do te mjere poremetile koncepciju Plemića da se radilo o podcjenjivanju. Jakirovića je to malčice unervozilo…
– Vi mene ne poznajete. Nikoga moja ekipa neće podcijeniti, rekao je nakon poraza pa dodao: Željezničar je zasluženo slavio. Izgubili smo u prvenstvu, okrećemo se novim izazovima.

Jakirović se unervozio

Da, trebalo je malčice prelistati statistiku i pronaći kada se to dogodio zadnji prvenstveni poraz, kada je Zrinjski zadnji puta poražen Pod Bijelim brijegom. A dogodilo se to u ožujku prošle godine, kada je iz Mostara puni plijen odnijela Tuzla City (1:2)… I da, nakon Želje će neki reći ‘bilo pa prošlo, ne ponovilo se uskoro’, a to uskoro moglo bi se dogoditi u četvrtak. Ako Plemiće ovaj poraz nije previše poljuljao, unervozio.

– Mogla bi ova utakmica ostaviti traga, ali u četvrtak nam je jako bitna utakmica. Ja se nadam da ćemo biti na nivou i da ćemo proći Tiranu, izjavio je Jakirović, čiji će tim u taj uzvrat 2. pretkola Konferencijske lige unijeti minimalnu prednost iz meča odigranog u Tirani. Opet realizacija koje nema

I, što vam se čini? Je li poraz od Želje poljuljao samopouzdanje Plemstva? Mi bismo rekli da nije, da se to ne bi trebalo dogoditi tako naglo, nakon samo jednog lošeg rezultata… pa i baksuzne večeri nakon tog crvenog karton Josipa Ćorluka, ali i malog milijuna promašenih prilika, koje su opet ukazale na problem očit od prve utakmice sezone – realizaciju. Sijevalo je oko gola Plavih, sve dok Bilbija nije pogodio glavom nakon prekida. A i nakon toga je do poluvremena bilo prilika, da bi se ta nepreciznost u nastavku osvetila. Najprije lijepim golom Gasala, zatim naivnim drugim žutim/crvenim kartonom Ćorluke i onda i preokretom koji je u završnici donio gol Mekića.

Da, pritisak je već tu

Ove je sezone, do Želje, vrijedila priča kako u Europi ne smije biti previše propuštenih prilika, grešaka, kako će rival svako skupo naplatiti, ali evo vidjeli smo da je to tako i u prvenstvu. A da će Tirana u tom smislu biti još manje spremna na oprost, u to se može kladiti. Zato je ovo bila dobra, ozbiljna opomena. Možda u nezgodnom trenutku, ali to su situacije koje jednostavno ne biraju, u kojima se morate snaći, mislite li zadržati vodu iznad glave. A žele li u Zrinjskom ostati na površini, morali bi nekako smoći snage i pameti te u četvrtak ne dozvoliti da se dogodi trenutak koji bi uvelike mogao usmjeriti sezonu u nepoželjnom smjeru. Da, pritisak je već tu, nakon samo četiri utakmice, ali tako je to kad ste prvak, posebno kada ste do titule stigli rekordima poput Zrinjskog. Zrinjskog koji je sada, tek nakon drugog kola, tek deseti. S utakmicom manje, ali svejedno…

………………………………….

Borbeni Mulalić ovog se puta – nije uzdao u borbenost


Željezničar s Edisom Mulaliem prekinuo je klupski crni niz bez gostujuće pobjede koji je trajao od prosinca 2020., ali i pet utakmica dugi niz vezanih poraza od Zrinjskog. A poslovično borbeni Mulalić to je prokomentirao na zanimljiv način.
– Ne može se samo borbenošću do rezultata. Mora biti i neke igre, izrađenih akcija. Mogli smo poslije još koji gol dati. Tražimo da igramo, non-stop smo na protivničkoj polovini, a ovog se puta to isplatilo.

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]

VEZANO

Zrinjski: Aklimatizirati Jakirovića pa se baciti na obiman posao

urednik

Žižović uoči Želje: Ne igra sustav, nego igrači

urednik

Velež: Na Pecari bi trebali biti dobri…

urednik