DNEVNI NOGOMET

Zrinjski: Nema razloga za ‘polovnu’ izvedbu

Europa je nešto sasvim drugo, veći izazov koji uz to i najčešće ne potraje. Ali ni prvenstvo nije ‘šetnja kroz park’… iako se Zrinjski prošle sezone prošetao Ligom. Kako će biti ove sezone, donekle će razotkriti nedjeljna premijerligaška premijera. Dvije utakmice sa Šerifom i jedan s Tiranom. Zrinjski je dosad igrao samo Europu. I igrao je dobro. No, sada će se izazov udvostručiti, jer će u raspored uskočiti i Premijer liga. A za Zrinjski to znači obrana naslova, koja će pak početi ove nedjelje – Pod Bijelim brijegom kontra Željezničara.

Jakirovićeva kurtoazija


Željo je u zadnjih pet duela sa Zrinjom redovito ispadao ‘donji’. Poražen je u svakom od tih duela. Ohrabrujući podatak za Mostarce je i to da je posljednji domaći ogled s Plavima odigran prije godinu dana, kada je momčad Sergeja Jakirovića s ukupnih 3:0 slavila zahvaljujući golovima Igora Savića te dva Nemanje Bilbije! I iako će Jakirović i ovog puta reći da su sa Željezničarom to ‘uvijek zanimljive utakmice’, i tako zapravo plasirati jednu kurtoaznu gestu, jasno je da Plavi već neko vrijeme nisu pravi, da su daleko od borbe za trofeje. Ali to opet ne znači da ćemo gledat opušten, podcjenjivački Zrinjski. Jakirović nas je jednostavno naviknuo na drukčije – na ‘gas do poda’. I zaista nema nikakvog razloga očekivati neki polovičan Zrinjski… osim možda ipak jednog. A on je opravdan.

Europa troši…

Taj jedan jedini razlog zbog kojeg će neki možda posumnjati, zove se Europa. A Europa troši. Puno više od prvenstva. Još kad ste prije početka prvenstvene kampanje odigrali već tri europske utakmice, e to je već lagani problem. Ali samo lagani. Jer Zrinjski bi trebao imati rješenja za svaku od pozicija, bez obzira na ‘europsku potrošnju’ u zadnja tri tjedna.
– Vidjet ćemo, ima rovitih, potrošnja je bila i mentalna i fizička, ali ima nas dovoljno, poručio je Jakirović pa dodao: Napravit ćemo neke promjene, čisto da dobijemo jednu dobru energiju. Sa Željom su to uvijek zanimljive utakmice, maksimalno ćemo se pripremiti.

… a to traži promjene


Čondrić, Tičinović, Ćorluka, Barišić, Magdić, Memija, Savić, Kamenar, Janković, Jukić i Bilbija. To je bio startni sastav na stadionu Air Albanija prošlog četvrtka. Jako dobar, skoro pa najjači mogući. Ali i sastav kojeg par izmjena ne bi trebao značajno oslabiti. Čak što više. Primjer Silvija Ilinkovića u Tirani, pokazao je da Zrinjski nastavlja gomilati bogatstvo u vidu mladih igrača koji tu nisu ‘pro forme’…
– Već se adaptirao. On nas je svojim ulaskom umirio, razigrao s par lopti. S vremenom će sigurno rasti, rekao je Jakirović o mladom veznjaku koji bi vrlo lako mogao startati protiv Želje.
U tom bi slučaju odmorio Niko Janković, a njega bi za uzvrat s Tiranom idućeg četvrtka bilo dobro imati odmornijeg. Možda i Karlo Kamenar utakmicu počne s klupe, a novu priliku dobije Petar Sučić. Možda. Ako Jakirović osjeti da to može, želi napraviti. A on će svakako željeti jedno – odmah na startu prvenstva poslati jasnu poruku rivalima – da je Zrinjski jednako jak, ako ne i jači.

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]VEZANO

Zrinjski: Jakirović je dosad u svoj notes mogao upisati podosta plusova

urednik

Puno vike nizašto

urednik

Velež: Nisu izgubili, ali nije to to

urednik