DNEVNI NOGOMET

Zrinjski: Nije samo trobod ta pozitiva uoči Širokog … uoči Želje

Minimalno. Koliko je dovoljno. Toliko je Zrinjski savladao Slobodu protiv koje je eto nastavljen taj ugodni niz, ali važnije od toga – Zrinjski je ostao na pravom putu, u pravom modu za ono što slijedi u drugom krugu, za nastavak ritma srijeda-subota.

Dvadeset utakmica u prvenstvu. Na toliko se rastegnuo niz bez poraza Zrinjskog u duelima sa Slobodom. Niz u koji su uskočila tri remija, niz koji u zadnje vrijeme bilježi samo pobjede Mostaraca, njih šest u nizu. Dakle, ništa novo? Tako nekako. S tom razlikom da je ovog puta novo to da je Zrinjski još bolje plasiran nego je bio, da i dalje skače na tabeli, iako je i dalje u zaostatku od tri zaostale utakmice. Zaostale utakmice koje sada dolaze u nizu, prvo u srijedu protiv Širokog pa one tamo srijede, 12. listopada kod Veleža, a zatim i 26. listopada protiv Tuzle, i koje će dobrim dijelom odrediti gdje je Plemićima mjesto ove sezone.

Bilbija i stabilnost otraga

– Nije bilo nimalo lako, trudili se probiti dobro organizirani blok Slobode, imali nekoliko izglednih situacija riješiti to mirnije, individualnom kvalitetom, ali svejedno smo zabili gol u najbolje vrijeme, prije poluvremena, ocijenio je nakon trijumfa kojeg je u 44. minuti svojim šestom golom sezone potpisao Nemanja Bilbija, trenutno drugi strijelac Lige.
– Imali smo u nastavku Jankovićevu stativu, tražili smo gol, Jukić je pravio probleme po desnoj stani… bilo je i udaraca iz distance, a iako je teren onemogućavao bolju kombinatoriku, važno je da smo bili stabilni odzada, da im nismo ništa dozvolili, dodao je Jakirović koji se vrlo brzo morao prešaltati na ono što dolazi, na zaostali derbi sa širokobriješkim susjedima.
A nije mu bilo teško to u trenutku napraviti, jer uz taj trobod protiv Slobode došle se i neke druge pozitive.

Zubairu, Sučić, Stranput

– Da, imamo još tri zaostale utakmice, to su važni bodovi, nije lako nikoga pobijediti, upozorio je Jakirović pa se osvrnuo na tu pozitivu. – Zubairu je sve ono što sam očekivao, naglasio je u osvrtu na službeni debi nigerijskog veznjaka koji je već u prethodnoj, prijateljskoj utakmici protiv Šibenika odigrao tako da je to publika prepoznala.
Dobitak su i mladi igrači. Nije to novost, ali sigurno je ohrabrujuće kad ti igrači daju obol sada kada se igra svako tri-četiri dana.
– Ilinković je pošteđen jer je bio umoran od reprezentacije, ali su zato Sučić i Stranput odradili jako dobar posao.
Da, i dalje ima stvari koje baš ne raduju, kao što je ozljeda Zlomislića, kojeg muči ruptura rebara, ali generalno Jakirović nema previše briga pred Široki.

Dva vezana trijumfa nad Širokim…

– Uvijek je to tvrdo, derbi je, okrenuo je priču na Hercegovački derbi u koji Široki ulazi nakon 3:2 pobjede kontra Igmana.
– Pokazali su da teško gube, da mogu pobjeđivati, sigurno nas očekuje dobra utakmica, zaključio je popularni Profa kojem statistika međusobnih duela sa Širokim možda i ne znači previše, ali uvjereni smo da je svjestan brojki.
A one najsvježije govore u korist Zrinjskog, koji je dobio dva zadnja Hercegovačka derbija (4:0 i 1:0 u Mostaru), te remizirao u zadnjem susretu igranom na Pecari (0:0). Prethodno tomu, Široki je na svom travnjaku svezao dva trijumfa, ali tu već zalazimo u ovom trenutku manje relevantnu statistiku. Jer za Zrinjski će najvažnije biti dobiti još jednu utakmicu, upisati nova tri boda pa fokus prebaciti na Grbavicu.

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]

Standings provided by Sofascore


VEZANO

PL: Nije ni počelo, a odmah zaiskrilo

urednik

Zrinjski: Je li Europa granica?

urednik

Zrinjski: Tjedan koji će otkriti više…

urednik