DNEVNI NOGOMET

Zrinjski: Nije to bila idealna, ali ni loša priprema za Sarajevo

Zrinjski je u dva prijateljska ogleda prošlog tjedna bio uvjerljiv i tako na najbolji mogući način najavio gostovanje Sarajevu idućeg vikenda, gdje ćemo vidjeti je li i koliko je ‘prisilna’ pauza poremetila planove Sergeja Jakirovića i društva.

– Morali smo improvizirati, odluka je takva kakva je, komentirao je Jakirović nakon 4:0 protiv Tomislava, kontra kojeg su zabijali Malekinušić, Jakovljević, Bilbija i Šošić, koji je bio strijelac (trostruki!) i protiv Croatije iz Zmijavaca (4:1) sredinom prošlog tjedna.
– Dosta lijepih akcija, minutažu smo podijelili 60-30, sada slijedi dva dana odmora i onda priprema za Sarajevo, komentirao je Jakirović meč koji je počet skoro pa sa identičnih jedanaest koji su na Pecari (0:0) otvorili prvenstvo.

Dakle, Zrinjski je krenuo sa Kukićem, Tičinovićem, Jakovljevićem, Barišićem, Bekićem, Savićem, Kamenarom, Malekinušićem, Bašićem, Juranovićem i Bilbijom (razlika u odnosu na Široki jest start Malekinušića i izostanak Ćorluke). Drugim riječima, igrala je poprilično ozbiljna postava… međutim, generalno je to bio vanredan tjedan, nešto što Plemići nisu uračunali u svoj plan. A nisu, jer je Velež zatražio odgodu Mostarskog derbija koji se trebao igrati za vikend i za to dobio odobrenje Saveza… za kojeg će mnogi sada reći da dijeli odgode bez da u obzir uzme realne argumente. Zrinjski tu, budući da je Velež ispoštovao rok, nije mogao reći ništa…, mogao se tek zamarati nezadoljstvom što mu je uskraćeno da na početku prvenstva, kao i svi ostali, ostane u natjecateljskom ritmu. A čini se da to ipak nije bio slučaj… što su ostalom potvrdile dvije test utakmice u kojima su strijelci bili vrlo, vrlo raspoloženi.

– Nije zahvalno, pripremaš se za utakmicu koju trebaš igrati pa se odjednom hladan tuš. Ali ništa, moramo poštovati odluku, naglasio je Jakirović koji je opet morao hvaliti mladog Šošića.
– On radi dosta dobro u fazi napada, ali među zadnjima je došao pa mu treba vremena. Ipak, vidi se da je potencijal. Samo neka ovako nastavi, rekao je šef Zrinjskog koji se nada da će na Koševu idućeg vikenda na raspolaganju imati brojniji kadar od onoga koji predviđaju crne prognoze.

– Ćorluka i Magdić osjećaju ozljede koje su zaradili protiv Širokog, Škrijelja i Šipovca muči zglob, Krstovski ima istegnuće kvadricepsa… ali nadam se da će u utorak svi biti na dispoziciji. S. Nikšić


VEZANO

Naš je nogomet i prije korone bio bolestan, a to će ostati i nakon pandemije

urednik

KOMENTAR / Dudić je majstor za euforiju, no je li spreman za koševsku?

urednik

Je li smanjenje kvote stranaca, a povećanje broja U21 igrača u zapisniku nužno dobra stvar?

urednik