DNEVNI NOGOMET

Zrinjski: Novi treći vratar izvan fokusa, ipak slijedi žestoki ritam

Dinko Horkaš više nije vratar Zrinjskog. Nije ni bio, ali odradio je tu Dinamovu produljenu posudbu i onda se, prije nego je posudba trebala završiti, vratio u Zagreb. Zrinjski će u međuvremenu, bude li potrebe, posegnuti u juniorski pogon, a novi treći vratar – Pod Bijeli brijeg neće stići do kraja polusezone. Dakle, ta je tematika u drugom planu, što je s obzirom na zgusnuti raspored koji slijedi sasvim razumljivo.

– HŠK Zrinjski se zahvaljuje i želi sve najbolje u nastavku karijere Dinku Horkašu, koji je prethodnih devet mjeseci proveo u našim redovima kao posuđeni igrač Dinama, izvijestio je Zrinjski o raskidu posudbe vratara koji je ove sezone branio u šest mečeva.

Horkaš je tu stigao prošle jeseni, da zamijeni ozlijeđenog Ivana Brkića, ali sada kada se ovaj oporavio, vratar iz Siska je gurnut u stranu, što mu se očito nije svidjelo pa se odlučio vratiti u Zagreb – vjerojatno ne da bi se ‘borio za jedinicu’, kako je najavio kada je dolazio u Mostar, nego da bi mu hrvatski prvak našao novi klub.

Zrinjski je tako ostao na Brkiću i iskusnijem Antoniju Soldi… treći vratar, saznajemo, u Mostar vjerojatno neće stići prije završetka polusezone. Jasno, do tad klub može posegnuti u juniorski pogon u kojem brani Marko Miletić.

Uz posudbu Gabriela Čoke u vinkovačku Cibaliju, u ovoj reprezentativnoj pauzi vijesti tog tipa više nije bilo, odnosno – fokus je u kompletu na nastavku prvenstvene i Kup kampanje u koje Plemići uskaču u jednom žestokom ritmu.

Najprije ih za vikend čeka utakmica kod Tuzla Cityja, zatim u srijedu 21. listopada u osmini finala čekaju Slaviju, nakon čega idu Olimpiku. Poslije toga, u srijedu 28. listopada, u zaostaloj utakmici 6. kola gostuju na Grbavici, a onda će uslijediti domaći derbi s Veležom, zatim u srijedu 4. studenog i Hercegovački derbi sa Širokom.

Treba istaknuti da je Savez s terminima odgađanih susreta napravio laganu konfuziju, jer je na ždrijebu Kupa osmine finala usmeno priopćeno da će Zrinjski 21. 10. igrati sa Željom, a sa Širokim 28. 10. – što službeno nikad nije potvrđeno, ali se ta usmena informacija shvatila kao gotova stvar.

Saznajemo da je Savez u međuvremenu, kod tumbanja termina, Zrinjskom ponudio da derbi sa Širokim bude odigran 29. 10. i to radi TV prijenosa, ali kako Mostarcima to nije odgovaralo jer bi za par dana igrali prvenstveno kolo, pronađen je kompromis – Sarajevski i Hercegovački razmaknuti su na sedam dana.

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]

VEZANO

Da, nogomet bez gledatelja je bez veze, ali i bez nas…

urednik

Zrinjski: Tko nakon Pecare želi vidjeti pozitivu – naći će je

urednik

Velež: Dokumentarac Rođeni na festivalu u Milanu

urednik