DNEVNI NOGOMET

Zrinjski od 18 sati na Tušnju: Jakirović ne brine zbog izostanaka, ni teren mu nije problem

U Zrinjskom su uoči današnjeg gostovanja na Tušnju u problemima s kadrom, ali ti problemi nisu mogli doći – u bolje vrijeme.

Već je Zrinjski odigrao dva kola nakon što je osigurao titulu i oba puta je pobijedio – Želju na Grbavici i Široki Pod Bijelim brijegom.Donekle očekivano s obzirom da je šef struke Sergej Jakirović nastavio inzistirati na šampionskim izvedbama, a igrači ga slušali. Tražit će takav pristup šef Plemića i ovog petka, protiv Slobode na Tušnju, ali svjestan je da bi problemi s kadrom mogli otežati posao u nastojanju da se osigura 24. prvenstvena pobjeda, 19. u nizu bez poraza…

– Idemo protivniku koji želi osvojiti još koji bod da se ne bi doveli u težu situaciju, naglasio je Jakirović na jučerašnjem druženju s novinarima Pod Bijelim brijegom.

– Teren je bolji nego je bio dosad, travnatiji je nego inače, ali kako god bude, prilagodit ćemo se, dodao je, tako se dotaknuvši teme koja je u ono ‘najgore’, zimsko vrijeme čak i vrijeđala Tuzlake.U redu, teren dakle ne bi trebao biti zapreka ovog vikenda, ali da je Zrinjski bez problema – nije. S tim da problemi sada, nakon osvojene titule, i mogu doći… bit će to samo jedan u nizu izazova za struku i momčad koja je svojim izvedbama ove sezone ispisala novu povijest Premijer lige.

– Malo smo u problemima zbog viroze, ali isto tako, želimo dati priliku igračima koji nisu igrali, da se pokažu, dokažu… da vidimo na koga možemo računati iduće sezone, rekao je Jakirović pa secirao kadar i izostanke – sve kroz prizmu činjenice da se već u utorak Pod Bijelim brijegom igra gradski derbi s Veležom.

– Barišić i Janković ostaju u Mostaru, jer imaju virozu. Od ranije nemamo Kamenara, Hadžića, Juranovića, Tičinovića…. morat ćemo zarotirati, ali ima nas dosta, sedamnaest. Također, dosta nas je s dva žuta, moramo i o tome vodit računa.

A vodit će računa Jakirović i društvo i o tome što će Sloboda ponuditi…
– Čvrsta ekipa s tri iskusna igrača otraga, probat ćemo iskoristiti neke njihove mane iskoristiti. Kad pogledate naše utakmice, 1:0 u Mostaru, 1:1 u kupu pa penali, pa 0:2 na Tušnju, sve teške utakmice, a takva će biti i ova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

VEZANO

PL: Dudić nezadovoljan, usprkos pobjedi protiv Želje

urednik

PL: Počinje drugi krug, ima li Zrinjski otvoren put prema naslovu?

urednik

Velež: Dolazak Amara Osima automatski povlači priču o većim ambicijama

urednik