DNEVNI NOGOMET

Zrinjski: Orni i zdravi za Posušje, a onda i Sarajevo, AZ…

Vrlo, vrlo živo bilo je u Zrinjskom u posljednje vrijeme. Iscrpljujuće. I zato je prva reprezentativna pauza došla kao naručena. A iz nje će, ističe trener Krunoslav Renduklić, Plemstvo izići – spremno za izazove koji ga očekuju u nastavku jeseni.

Zrinjski je izborio skupine Konferencijske lige. Već je to bilo dovoljno da ustvrdimo kako se u Zrinjskom ovog ljeta, ove nogometne jeseni dosta doga izdogađalo. No, jasno da to nije bilo sve. Jer nakon tri namjenski, radi Europe odgođene utakmice – četvrta je odgođena jer je momčad pokosio stomačni virus. Derbi protiv Širokog. Srećom, to je došlo nakon što su osigurane skupine Konferencijske lige, koje će u Mostar dovesti AZ, Aston Villu i Legiju, a uz to, nastupila je i reprezentativna pauza – u kojoj će se Plemstvo nastojati oporaviti i što bolje spremiti za ono što ga čeka u predstojećem periodu, najprije za zaostalu utakmicu protiv Posušja.

Viroza

– Našli smo se u neobičnoj situaciji, više od deset igrača imalo je problem. Bili su na infuziji, oporavili su se, ali ne do kraja. Međutim, nadam se da ćemo do Posušja svi biti orni i zdravi, raportirao je šef struke Krunoslav Rendulić u kratkom osvrtu ne neugodnost zbog koje je odgođen i četvrti prvenstveni susret.
– Sigurno da nas je viroza poremetila, trebali smo imati drukčije treninge, dodao je Vinkovčanin pa naglasio: Ali adaptirali smo se na vrijeme i manje-više ostali u okvirima ciljeva koje smo zacrtali.
A to će reći da se kadar nakon par dana totalnog mirovanja i rekuperacije u četvrtak vratio treninzima… koji će se do srijede, te zaostale utakmice 1. kola protiv Posušja u Mostaru, intenzivirati, postati ozbiljnijima.

Pojačanja

A s nekoliko pojačanja, ozbiljnijima su postale i namjere Plemića da se istinski uhvate u koštac s napornim ritmom – koji će se nastaviti. Jer do kraja jeseni čeka još šest europskih utakmica – program kreće 21. rujna domaćom utakmicom protiv AZ-a, a završava 14. prosinca kući kontra Aston Ville. Zbog toga su potpisani Stipe Radić, Luka Lukanović i Andrija Balić…
– S obzirom na jak ritam, morali smo se pojačati,. Doveli smo tri igrača, od kojih svaki ima kvalitetu, naglasio je šef Plemstva, ali onda istaknuo i problem.
– Radić nije igrao, Lukanić tek nešto malo u Dinamu, dok je Balić bez kluba od petog mjeseca, ne u istinskom trenažnom procesu, ali bitno je da je zdrav. Nadam se da će svi uskoro biti u pravoj formi.

Posušje

A što se forme idućeg protivnika tiče, ona je zapravo solidna, što rezultati ipak nisu pratili. Posušje jetri puta poraženo, s tim da je najviše zabolio onaj domaći poraz od Širokog… U pauzi su najavili kako su zadržali donedavnog igrača Dinama, Vinka Rozića, i to učinili s dosta pompe… što će reći da klub i struka na čelu s Brankom Karačićem od ovog ofenzivca puno očekuju… kao i od sebe.
– Posušje je imalo dosta nesreće, autogolova, nesretnih okolnosti, ocijenio je Rendulić.
– Ali zadržali su kadar, rekao bih – osnažili su se našima, Kamenarom i Mandićem, koji su u dobroj formi. Očekuje nas zahtjevna utakmica, a kako svaku idemo na pobjedu, tako će biti i ovog puta.

Ritam

Da ima pobjednički mentalitet, Zrinjski će imati prilike dokazati – posebno ovog mjeseca. Jer uz redovan program, igrat će Plemstvo i dvije zaostale utakmice – protiv Posušja iduće srijede i na 27. rujna strani kod Tuzle. Ranije odgođeni derbi s Veležom pomjeren je na 18. listopada, dok odgođeni Hercegovački derbi još nije dobio termin, baš kao ni susret 1/16 finala Kupa u čijem će se terminu odigrati utakmica kontra Cityja.
Generalno Mostarce čeka zgusnut ritam, ove jeseni po prvu puta snažno naglašen i europskim utakmicama… i to ne bilo kakvim. Ali prije svega toga – trebat će riješiti Posušje. A to nakon svega u zadnje vrijeme, sigurno neće biti lako napraviti.

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]

VEZANO

Dudić: Presudila širina kadra

urednik

Weber o mostarskim izborima kao ‘prljavom mostarskom dealu’: ‘Treba ih poništiti’

urednik

Velež: Otvorili ciklus test utakmica, imaju novog golmana

urednik