DNEVNI NOGOMET

Zrinjski: Pakleni ritam se nastavlja, prvi Mostarski derbi Pod Bijelim brijegom

Odgađanje prvenstvenih utakmica za vrijeme trajanja snažne europske kampanje, sustiglo je Zrinjski pa Sergej Jakirović i društvo nemaju vremena disati.

Tako nakon sinoćnjeg, zaostalog domaćeg derbija iz 5. kola sa Širokim, koji je došao pet dana nakon pobjede nad Slobodom, Mostarci opet igraju za vikend. U redovnom,  13. kolu, gosti su na Grbavici, gdje su slavili u dva zadnja gostovanja (3:0 u studenom i 2:1 iz travnja), ali gdje ih čeka isti Željo koji im je Pod Bijelim brijegom nanio prvi od tri ovosezonska poraza. Bit će to izazov, jer Plavi su se ove sezone trgnuli, u samom su vrhu, ali izazovima tu neće biti kraj. Jer odmah one tamo srijede 12. listopada, Plemići će u zaostaloj utakmici 6. kola na noge Veležu… odnosno trebali su ići na noge Rođenima, ali Rođeni su zatražili zamjenu domaćinstva pa će se taj prvi ovosezonski Mostarski derbi najvjerojatnije ipak odigrati – Pod Bijelim brijegom.

Svejedno, bit će to zahtjevan duel, zbog mnogočega, između ostalog i zbog nastavka ritma srijeda-subota koji vikend nakon toga za protivnika donosi Leotar u Trebinju. I u srijedu nakon tog vikenda, 19. listopada, Zrinjski će biti zauzet, prvom utakmicom u Kupu, koja ovisno o protivniku možda donese i priliku za malo odmora. Ali za vikend nakon toga uslijedit će domaći duel sa Slogom, drugim od tri rivala koji su ove sezone porazili prvaka, pa u srijedu 26. listopada i zaostali duel sa Tuzlom.

Do tada će sigurno biti jasno je li Zrinjski taj i koliko su novi igrači poput Zubairua i Gazzette te povratnici u kadar poput Irfana Hadžića doprinijeli u održavanju kampanje na traženoj razini. S. N.VEZANO

Jakirović uoči Prijedora: Jesen će biti teško ponoviti

urednik

Zrinjski danas u Modriči: Umor čini svoje, ali ciljevi se ne mijenjaju

urednik

Velež: Možda i najbolja utakmica otkako je Dudić trener

urednik