DNEVNI NOGOMET

Zrinjski: Petorka zamijenjena na poluvremenu potvrdila jesenski status

– Prvo poluvrijeme bilo je neprihvatljivo, baš sam razočaran. Imali smo jedan udarac i to pored gola. Bio je plan odigrati 60 minuta, ali sam to više nisam mogao gledati pa sam na poluvremenu zamijenio pet igrača, konstatirao je trener Zrinjskog Sergej Jakirović nakon trijumfa nad Posušjem 2:0, poslije kojeg je djelovao više zabrinuto nego sretno. Trebaju li se na poluvremenu zamijenjeni igrači zamisliti?

Dva na prema nula. Naoko sigurna pobjeda Zrinjskog nad Posušjem, ali izborena tek u drugom dijelu. U onom prvom, bilo je to, kako je Jakirović naglasio, loše i vrlo loše. A u tom periodu igre Plemići su na travnjaku imali Varvodića, Gačića, Magdića, Kordića, Ibaneza, Trebotića, Arežinu, Vukoju, Govedaricu, Todorovića i Mašića. Na poluvremenu je zamijenio Ibaneza, Trebotića, Arežinu, Todorovića i Govedaricu i na taj način ih etiketirao – kao glavne krivce za slabu igru. Nije spominjao imena, ali to je i u idućoj izjavi naglasio  – nezadovoljstvo njihovom prezentacijom.

– To su igrači na koje sam ozbiljno računao, ali sad ćemo vidjeti. Promijenio sam sliku o svemu, komentirao je.
Što se zapravo odigralo u prvih 45 minuta i na poluvremenu utakmice na čitlučkim Barama? Pa recimo to ovako: spomenuti igrači nisu pomogli promijeniti sliku koja je o njima stvorena jesenas, nisu si napravili ama baš nikakvu uslugu. A riječ je odreda o igračima koji su jesenas ostali dužni, koji se Jakiroviću kao novom šefu moraju nametnuti, dokazati da je ono što su pokazali jesenas bio splet nesretnih, ne nespretnih okolnosti. Hoće li ih to koštati daleko važnijeg statusa, hoće li ih to koštati ugovora?

Teško je u ovom trenutku donijeti tako snažan zaključak. Jer iako je Zrinjski doveo osam novih igrača (posljednji, Juraj Ljubić, jučer je i službeno potvrđen), spomenuta imena svojim iskustvom, ali i ranije učinjenim u dresu s lentom, imaju svoju težinu. No, to što se još nisu uklopili u sliku ostatka momčadi, teško da će im pomoći. Prije da će neke od njih gurnuti  u društvo napadača Petra Kunića koji trenira odvojeno od ekipe, kao i ozlijeđeni Miljan Škrbić.

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]

VEZANO

PL: Tuzlaci su hit, prvak je nigdje, a to nisu sva iznenađenja

urednik

NK Široki: Tjedan koji donosi europski ždrijeb, početak priprema…

urednik

Velež: Ostala još ta jedna utakmica… ali zadovoljni su ostvarenim

urednik