DNEVNI NOGOMET

Zrinjski: Plavi danas ‘moraju pasti’ Pod Bijelim brijegom, u suprotnom – putuj Europo!

Kad više ne ovisiš sam o sebi, svaka ti je utakmica odlučujuća. Posljednje dvije ovosezonske, obje su takve za Zrinjski pred kojim ovog vikenda kao prva prepreka stoji Željezničar. Plavi bi morali pasti ukoliko Plemići i devetu sezonu zaredom žele u Europu.

Zrinjski ovog proljeća nije katastrofalan, više se dojam u ovom drugom dijelu prvenstva oslanjao na izostanak konstantnosti. Zrinjski ju zaista nije imao, što zorno pokazuju i zadnji rezultati utakmica, od kojih su četiri u nizu bile derbiji. No, od dojma se ne živi pa tako zapravo neće ni biti važno izbori li ovakav Zrinjski Europu. Drugim riječima, Pod Bijelim brijegom su fokusirani samo na tri boda protiv Željezničara…, mada, moraju istovremeno pratiti i duele Veleža i Širokog.– Moramo gledati druge, doveli smo se u takvu situaciju, rekao je šef struke Sergej Jakirović između trijumfa nad Krupom (2:1) i nadolazećeg, nedjeljnog ogleda sa Plavima.

Plavima, koji su ih porazili u dva zadnja međusobna obračuna, ali i Plavima koji za pobjedu ne znaju već petnaest utakmica!  

– Bila je velika mentalna potrošnja u utakmicama protiv Veleža i Borca, nakon čega smo išli napraviti sve da se pobijedi Željo, naglasio je Jakirović, koji i uoči ove pretposljednje utakmice sezone inzistira da je njegova napravila iskorak u igri, a da je za slabije rezultate kriva slaba realizacija.  

S obzirom da je Željo u zadnjih pet utakmica primao po dva ili više golova, realizirati šanse koje Zrinjski stvara, a stvara ih, ovog bi puta trebalo možda biti lakše. Međutim, s obzirom da se radi o utakmici koji Plemići moraju dobiti – upotrebljavati riječ ‘lakše’ ovdje možda i nije primjereno.

Neće Plemstvu olakšati posao ni titula kadeta, ali ih može ohrabriti, pokazati im put.

S. Nikšić

Standings provided by SofaScore LiveScore

VEZANO

Široki: Barbarić kod igrača želi osjetiti ‘radost igranja’

urednik

Zrinjski: Jakirović uoči Borca tvrdi da je napravljen veliki pomak u igri…

urednik

Kup BiH: Zlomislić očekuje ‘ratničku Slobodu’

urednik