DNEVNI NOGOMET

Zrinjski: Plemići danas traže potvrdu prvog polufinala Kupa nakon 2015.

Još dvije utakmice pa zasluženi odmor. Danas Radnik, za vikend Igman. Prva će biti odigrana danas u sklopu uzvrata četvrtfinala Kupa, a nakon 3:1 iz prve utakmice za Zrinjski, što će reći da će ovo biti rijetka prilika za nešto laganiji ritam… no, nismo sigurni da ovaj Zrinjski zna laganije.


Dosad je upisano šest vezanih proljetnih pobjeda. Pet u ritmu srijeda-subota, koji će Plemiće otpratiti na zasluženu reprezentativnu pauzu. I nije da je taj ritam, takav raspored Zrinjski odrađivao kalkulirajući. Mijenjala se samo postava, ne i pristup… pa tako ni ovog utorka ne očekujemo mlake, nedorečene Plemiće.Još jedno poluvrijeme

– Ostalo nam je još jedno poluvrijeme, izjavio je Krunoslav Rendulić između 3:1 u Bijeljini i današnjeg uzvrata četvrtfinala Kupa s Radnikom, koje bi moglo dati potvrdu prvog polufinala Zrinjskog nakon 2015.

– Iako smo odigrali kvalitetno u prvoj utakmici i imamo rezultat, i ovog puta želimo pobjedu. S obzirom na veliku energetsku potrošnju, sigurno ćemo mijenjati, a nema razloga da ti igrači koji dobiju priliku i ovog puta opravdaju povjerenje.
Dakle, Zrinjski će danas na travnjak čitlučkih Bara izići s nešto lakšom artiljerijom, ali nemojte očekivati da će se Radnik zbog toga izvući, da neće morati odigrati jako, jako kvalitetno da bi spriječio novu golijadu lidera. Lidera koji od tog prvog susreta s Radnikom, dakle u zadnje četiri utakmice, zabija po tri ili više golova… bez obzira igrao prvi topnik Lige Nemanja Bilbija ili ne. Lider koji će sigurno, i ovog puta krenuti po pogotke.

Memija opet unutra

Ovo puta u kadru će biti i oporavljeni lijevi bek Kerim Memija, a za očekivati je da će otraga startati i Marin Magdić koji je svježe produljio ugovor (do svibnja 2025.), da će u vezi krenuti poletni Milan Vukotić, na krilu možda i Kristijan Stanić, a da možda spomenuti Bilbija – krene s klupe… ako zaigra.
U svakom slučaju, kao što je Rendulić i naglasio, bez obzira na sve promjene koje se dogode, izvedba Zrinjskog ne bi trebala štekati… ne protiv za naše prvoligaške prilike solidnog Radnika, koji je između dva duela sa Zrinjskim odigrao tek jedan meč u kojem je minimalno savladao Famos iz Vojkovića.


Piše: Slaven Nikšić
[email protected]