DNEVNI NOGOMET

Zrinjski: Plemstvo je čak jače nego je jesenas bilo

Djelovalo je prije Veleža da je Zrinjski dokazao da je i dalje jak, ako ne i jači nego jesenas, ali trebalo je eto sačekati i taj dokaz iz gradskog derbija.


Već sada, nakon samo tri proljetna prvenstvena kola i ukupno pet proljetnih utakmica u drugom dijelu sezone, jasno je da je Zrinjski i dalje koplje iznad ostalih. Nekima je bilo dovoljno vidjeti na koji je način poraženo Sarajevo (2:0), dok su drugi ipak htjeli sačekati Mostarski derbi koji ipak nosi još jednu dimenziju više, a koji je dokazao crne slutnje rivala – da je Zrinjski nezadrživ!

Bilbija

Dovoljno je bilo vidjeti i to da je za vikend protiv Posušja Zrinjski zaigrao u vrlo jakom sastavu, da Krunoslav Rendulić nije imao namjeru skidati nogu s gasa, iako je tri dana nakon toga dolazila veća utakmica. To je već bio pokazatelj velikog samopouzdanja i vjere u kadar. A još veći, znakovitiji dokaz, došao je u derbiju – u kojem nije startao Nemanja Bilbija! Dan ranije, na zajedničkoj se pressici rekorder i prvi topnik Lige pojavio s masnicom ispod oka, ali ona je bila rezultat okršaja u duelu sa Sarajevom – protiv Veleža nije krenuo iz drugih razloga.
– Nije mu najbolje legao ručak, objasnio je Rendulić nakon pete uzastopne pobjede, nakon svog prvog Mostarskog derbija.
A takav Zrinjski, bez Bilbije koji je dobio minute u završnici, bio je jednako opasan. Dominirao je u veznom redu, a kada bi igru prenio na polovinu Veleža, djelovalo bi kao da Rođenima nedostaje igrač – barem jedan. Jer loptu su Plemići s lakoćom prebacivali s jedne na drugu stranu, centaršutevi su pljuštali, usput su koristili greške obrane i veze Veleža. A zapravo je djelovalo da to sve ide dosta lagano, bez po muke, da se ne troše do kraja, što mora da zvuči zastrašujuće za rivale.  

Takav Zrinjski, bez Bilbije koji je dobio
minute u završnici, bio je jednako opasan.
Dominirao je u veznom redu, a kada bi igru prenio
na polovinu Veleža, djelovalo bi kao da Rođenima
nedostaje igrač – barem jedanSrijeda-subota

Ni Rendulić nakon nove pobjede nije izgledao potrošeno…

Kao što smo ja i moj kolega najavljivali da ćemo igrati otvoreno, to se pokazalo točnim. Mislim da su gledatelji mogli uživati, konstatirao je šef Plemstva.
– Mi smo došli po tri boda i utakmicu otvorili jako dobro, izvrsnim golom Ilinkovića. Napravili smo zatim grešku koja nas je koštala, ali smo vrlo brzo uspjeli zabiti za 2:1. Drugo poluvrijeme smo kontrolirali i treći gol je prelomio.
Treći se gol lijepo uklopio u gol razliku 17:2 iz prvih pet utakmica, od kojih su zadnje četiri odigrane u ritmu srijeda-subota. U tom ritmu će Zrinjski odraditi i preostale tri utakmice do reprezentativne pauze, od kojih iduća čeka – u Konjicu.

Igman

– Još jedna u nizu izuzetno teških utakmica, ocijenio je Rendulić pa najavio očekivane promjene za iduće kolo u koje Mostarci ulaze na plus 12.

– Igman se bori za goli život, sigurno će dati više nego što u ovom trenutku možda može. Takav je ritam, ne možemo birati. Ali sretni smo zbog toga, jer to znači da smo i u Kupu daleko dogurali. Pokušat ćemo se odmoriti u par dana koliko to bude moguće, sigurno ćemo napraviti neke promjene.

A da Rendulić može napraviti izmjene u kadru, a da pri tomu izvedba ne pati, već smo vidjeli. Ne samo u Kup utakmicama protiv Laktaša i Radnika. Dodatni plus je to što je protiv Veleža Bilbija neplanirano odmarao pa će sada još lakše podnijeti opterećenje… opterećenje koje mu pomažu podnijeti, i pri tom daju veliki bol, i novi igrači – posebno Tomislav Kiš i Antonio Ivančić. Igrači koji su uz dokazane starosjedioce i mladce koji su dodatno napredovali (Ilinković, Sučić) učinili da ovaj Zrinjski izgleda još bolje nego onaj jesenski kojeg je vodio Sergej Jakirović… a mnogi su sumnjali da će to biti slučaj.

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]

VEZANO

Zrinjski: Vraća se Janković, a to nije jedini plus pred Bratislavu

urednik

KOMENTAR / Hoće li na Pecari imati strpljenja?

urednik

Zrinjski: Jakirović se raduje gostovanju na Grbavici

urednik