DNEVNI NOGOMET

Zrinjski: ‘Posušje dosta jače nego prošle sezone’

Iza Zrinjskog su kvalifikacije za konačno izborene UEFA-ine skupine, umor zbog istih i stomačne viroze koja je poharala momčad, a ispred Plemića dvije prvenstvene utakmice ovog tjedna – prva čeka večeras, protiv Posušja kojeg Pod Bijelim brijegom jako cijene.

Stomačna viroza bila je jedna od glavnih tema u nogometnom Mostaru protekla dva tjedna. Viroza koja je masovno poharala Zrinjski koji će evo iz reprezentativne pauze izići oporavljen, ali sigurno ne u stanju u kojem bi bio da nije bilo više sile zbog koje je odgođen derbi sa Širokim, četvrti prvenstveni duel Zrinjskog koji je ovog ljeta dobio novi termin. E pa danas je na rasporedu jedna od tih utakmica – i mogla bi biti istinski test.

‘Posušje jače nego prošle sezone’

Nema sumnje da Krunoslav Rendulić ima jedan od najkvalitetnijih, najpopunjenijih rostera u Ligi, ali taj njegov kadar od 29 igrača plus tri vratara u reprezentativnoj je pauzi muku mučio s oporavkom od viroze, zbog koje je odgođen duel sa Širokim, a to će reći da se današnji protivnik, Posušje, dočekuje i pomalo izvan natjecateljskog ritma… iako je Plemiće zategnutima Europa držala.

– Posušje je dosta jače nego prošle godine. Svi njihovi novi igrači, Joao Eric, Vrgoč, naši bivši, igrači Mandić i Kamenar, svi su odreda kvalitetni. Čvrsti su, agresivni, znaju što hoće, ali nadam se da ćemo dati maksimum… a naš maksimum sigurno je dovoljan za pobjedu.
Nije Rendulić spomenuo i zadnju, 4:0 pobjedu Posušja (protiv Sloge), ali očito je u neka doba shvatio da nema smisla toliko hvaliti rivali, dizati mu cijenu.

Bez Jakovljevića, Bilbije, Sabljića

A Posušje će svakako doći odigrati da pokuša uzeti nešto… pri čemu Renduliću neće pomoći kadar koji se na tako davno hranio preko infuzije (zaraženo bilo 11, 12 nogometaša), kao ni činjenica da svi igrači nisu na raspolaganju.
– Stanje u momčadi je dobro, ali imamo sitnih problema – Jakovljević se počeo uključivati u rad, međutim nije spreman. Imamo problema i s reprezentativcima- Bilbija će se priključiti kasno, a ni Sabljić neće biti u konkurenciji, raportirao je šef Plemstva koje je u dva dosad odigrana prvenstvena meča savladalo GOŠK (3:1) i Zvijezdu (5:3), oba puta preokretom.
Jasno, Mostarci bi ovog puta voljeli izbjeći stres, dijelom i zbog činjenice da u subotu čeka gostovanje vodećem Sarajevu koje je iz tri utakmice više izvuklo četiri boda više u odnosu na Zrinjski.

Stres koji se nije mogao izbjeći

Takav bi stres, još jedne ‘divlje’ utakmice bilo dobro izbjeći… i Rendulić i društvo sigurno će dati sve od sebe da izbjegnu takav scenarij. No izbjeći jednu drugu škakljivu situaciju, koja je sigurno utjecala na momčad, nije bilo moguće. Riječ je o listi igrača za skupine Konferencijske lige koje počinju 21. ovog mjeseca – a s koje je izvisio Ivan Jukić. Neočekivano.

– Popis igrača za Europu morali smo predati prije deset dana i na njemu je moglo biti samo 22 igrača. Kako nemamo puno igrača koji su prošli našu školu nogometa morali smo dobro izvagati i nažalost Ivan nije na listi. Primjera radi Alkmaar ima 40 igrača na listi, a Dinamo 27, ali oni na B listu mogu staviti neograničen broj igrača iz omladinske škole. Lista je takva i nažalost – više se ne može mijenjati. Za tri europska kola može se dogoditi da ostanemo bez svih veznih, ali takva su pravila.
Nesumnjivo da je i ovo detalj koji je donekle skrojio atmosferu pred Posušje, ali opet – i dalje djeluje da je sve pod kontrolom.

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]

Standings provided by Sofascore

VEZANO

NK Široki: Na Grbavici napraviti ogroman korak prema Europi

urednik

Zrinjski: Stiže redovna mušterija, ali…

urednik

Zrinjski: Netipičan nastup za tipičan ishod

urednik