DNEVNI NOGOMET

Zrinjski: Prekidi postaju forte prvaka,ali ima i razloga za brigu

Zrinjski je slavio i u četvrtoj provjeri. Ovog puta, napunio je mrežu federalnog prvoligaša Tomislava (5:1), a opet je bio vrlo, vrlo efektan – nakon prekida.

Pobjeda i u četvrtoj provjeri priprema. Nakon 10:1 protiv Kruševa, 2:1 protiv Croatije iz Zmijavaca i 4:1 u duelu sa slovačkim superligašem, ekipom Zlate Moravce, Zrinjski je jučer u Međugorju bolji bio i od federalnog prvoligaša, Tomislava. Da, opet je protivnik bio niželigaš, ali bez obzira na to – jedan je detalj sigurno obradovao struku. Jedan detalj koji se ponovio, koji se ove zime ponavlja.

Dva gola nakon prekida

Protiv Kruševa golove, njih deset, nećemo secirati. Ali svejedno, ako krenemo od idućeg meča (protiv Croatije iz Zmijavaca) pa dođemo do jučerašnjeg – pobrojat ćemo čak pet golova iz prekida. Jedan su takav primili Zmijavčani, tri Slovaci, dva Tomislav. Jučer, prvi je viđen u 9. minuti nakon ubačaja Ivančića iz kornera i najvišeg skoka Ćorluke, a drugi dvije minute kasnije – u režiji istih aktera. U 17. niz golova iz prekida je razbijen, jer je gol zabijen iz igre – nakon efektnog prodora Ćuže po lijevoj strani i pečata Nemanje Bilbije kojem nije bilo teško pospremiti odbijanac.
U nastavku je slika donekle pokvarena nakon nesporazuma na relaciji vratar Topić – obrana kojeg je iskoristio Banović. Bio je to drugi takav gol u pripremama, nakon poigravanja otraga, jasno – i razlog za određenu brigu šefa struke Krunoslava Rendulića. Brigu koju su kasnije donekle odagnala još dva gola, prvijenac Ivančića (57. minuta) i novi, treći gol u pripremama, Zlomislića (72.), a koji je također došao neposredno nakon prekida.

Priliku dobio i kadet

I, gdje smo nakon Tomislava sa udarnom postavom? Ukratko – i dalje u mraku. Jer i ovog je puta, startala je postava koje slobodno može krenuti i u prvenstvu… u što se možda ne uklapa jedino neiskusni vratar Pršlja. Izgledalo je to ovako: Pršlja – Ćorluka, Jakovljević, Senić, Memija – Ivančić, Sučić – Ćuže, Vukotić, Sabljić – Bilbija. U nastavku su zaigrali i Brekalo, po prvi opet zime Ilinković, zatim Kiš, Kamenar, Malekinušić, Karačić, Prskalo, a priliku je dobio i kadetski stoper, 16-godišnji David Karačić.
Rendulić je opet mogao vidjeti dosta toga od jako velikog broja igrača, s tim da bi možda bio i zadovoljniji da je Tomislav (startali Puljić, Ćerdić, Kovač, Lasić, Musić, Križanac, Grgić, Bešlić, Banović, B. Šiško i N. Šiško) pružio nešto veći otpor, kao i da je na raspolaganju imao kompletan kadar, a jučer opet nisu igrali stoperi Barišić i Magdić.

Vršac pa Gabela

Do kraja priprema, Zrinjski će ove subote odraditi provjeru protiv srpskog drugoligaša Vršca, nakon čega će odigrati i dva susreta na Memorijalu u Gabeli. Bit će to finalne provjere prije nego se 18. veljače, domaćim kup duelom protiv Laktaša, nastavi sezona od koje se u Mostaru očekuje maksimum – dvostruka kruna. Šef struke Rendulić u tim susretima vjerojatno će u pogon staviti i novog lijevog beka, Marsela Ismajlgecija, vjerojatno otkriti još malo više po pitanju potrage za udarnom postavom.

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]


VEZANO

Zrinjski: A sve je počelo u sretnim okolnostima…

urednik

Zrinjski: Je li Europa granica?

urednik

Zrinjski: Tko će naslijediti Sergeja Jakirovića?

urednik