DNEVNI NOGOMET

Zrinjski: Rendulić i Konjičane namjerava ubaciti u niz

Pet pobjeda u nizu. Zrinjskom ‘soli na rep’ nisu mogli staviti ni Sarajevo, a ni Velež pred svojim navijačima. Dakle, niz se nastavlja?

Pa, nešto će na tu temu imati reći i Igman… To očekuje i Krunoslav Rendulić koji je najavio ‘izuzetno zahtjevno gostovanje’ na gradskom stadionu u Konjicu.


– Kad polusezonu otvoriš sa pet pobjeda, zadovoljstvo je potpuno, ali ono što me još više raduje, igra je ekipe… kao i širok krug kandidata za nastup, rekao je šef struke Krunoslav Rendulić između pobjede u gradskom derbiju s Veležom (3:1) i ovosubotnjeg gostovanja u Konjicu.


Odmah na startu priče na jučerašnjoj pressici, pogodilo ga je neizbježno pitanje – o titulu prvaka koja djeluje neizbježno, o obrani iste…


– Jasno je da nije gotovo, dosta je do kraja, a mi imamo svega 12 bodova prednosti… ali da smo na dobrom putu – jesmo.


‘Svega’ dvanaest bodova? Da, Rendulić očito ne namjerava stati na tomu. Možda mu nije cilj nadmašiti plus 27 s kraja prošle sezone, kada je na klupi sjedio Sergej Jakirović, ali očito ne namjerava kalkulirati. To svakako neće napraviti ove subote u Konjicu…


– Izuzetno zahtjevno gostovanje, s obzirom da je Igman od šest proljetnih uzeo četiri boda… igraju čvrsto, a imali su i više vremena za odmor. Međutim, mi smo se željeli naći u ovom ritmu. Bez obzira na umor, možemo očekivat Zrinjski koji će od prve minute krenuti po tri boda, naglasio je Vinkovčanin koji je još jednom naglasio da ima veliki izbor igrača koji u svakom trenutku mogu uskočiti…

– To jesu slatke brige… vjerojatno aludirate na Kiša, koji je sjajno odigrao (protiv Veleža, op. a.). Međutim, ne bi bilo pošteno izdvajat nekoga iz momčadi.


On je pak izdvojio, ali iz drugih razloga, Hrvoja Barišića koji ima određenih problema s leđima te Kerima Memiju koji je imao želučanih problema… ostali bi, osim i dalje ozlijeđenog Almira Bekića, trebali biti unutra, uskočiti u momčad koja se po Renduliću najviše dokazala u utakmicama koje nisu bile fokusu…

– Možda ćete se iznenaditi, ali najviše su otkrile ove ‘manje’ utakmice, Laktaši i Radnik, gdje smo pokazali da smo momčad. Znao sam da protiv Sarajeva i Veleža neće biti problema s motivacijom. Htjeli vi to ili ne u te manje utakmice uđe se generalno opušteno, ali mi to nismo napravili.
A kako je gostovanje Igmanu već etiketirao kao zahtjevnu utakmicu, Rendulić je očito i ovog puta nezabrinut za motivaciju – očekuje još jednu potentnu partiju Plemića.

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]