DNEVNI NOGOMET

Zrinjski: Rendulić vjeruje da će iz kvalitetne partije doći rezultat

Rezultat je najvažniji. To je jednostavno tako. S tim da postoje različiti pristupi s kojima se pokušava doći do rezultata. Krunoslav Rendulić je odabrao ‘teži put’.

Zrinjski je uspješno otvorio proljeće – onom sigurnom (4:0) pobjedom protiv Laktaša. Sve divno i krasno, ali ipak je to bio Kup, ipak je to bio duel kontra drugoligaša koji može zavarati. Posebno uoči idućeg duela koji će biti daleko teži – protiv Sarajeva na Veležovom stadionu, gdje, jučer je službeno potvrđeno, neće biti publike.
U taboru prvaka i lidera – zasad vlada mir. Plemići se zadovoljno osvrću na Kup, ali više gledaju prema naprijed, prema nedjelji u Vrapčićima…

– Analiza nakon utakmice samo je pojačala dojam, konstatirao je šef struke Krunoslav Rendulić pa dodao: Bili smo izuzetno fokusirani i efikasni, praktički smo zabili četiri gola iz prekida… jedan je bio nakon odbijanca.
Na to se uspješno otvaranje proljeća uskoro nadovezao ždrijeb četvrtfinala Kupa koji je Mostarcima za rivala donio Radnik…

– Imamo prije toga izuzetno bitnu sa Sarajevom, ali evo… nije idealno što je to daleko gostovanje. Mada, zna se da mi želimo otići do kraja pa je s te strane svejedno s kim igramo, naglasio je šef Plemstva koji trening uoči proljetne prvenstvene premijere vodi na terenu Sveučilišnog kampusa u Rodoču, predgrađu Mostara.

– Olakšat će na to treninge, jer kada si duže vrijeme dalje od kuće (na pripremama u Međugorju, op. a.), pomalo se gubi fokus. Igrači će se vratit u normalnu rutinu. Imamo dobre uvjete, jako dobar teren.

Sve će to, od dobrih uvjeta do takve atmosfere, biti potrebno da Zrinjski u nedjelju na zadovoljavajući način starta proljetni dio prvenstvene kampanje. A Sarajevo, smatra rendulić, neće biti lagan zalogaj.

– Jako su puno mijenjali u odnosu na jesen, klub su koji uvijek ima ambicije, čeka nas zahtjevna utakmica, ocijenio je pa naglasio kako po rezultat ne namjerava krenuti pragmatičnim pristupom.

Njemu će prije svega biti važna izvedba…

– Prvo, idemo odigrat kvalitetnu utakmicu, a iz nje će, nadamo se, doći i rezultat, poručio je šef Plemića koji bi ako Marsel Ismajlgeci dobije radnu dozvolu na vrijeme te ako zaigra i Tomislav Kiš, mogli biti pa skoro do kraja kompletni.

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]

VEZANO

Zrinjski: Netipičan nastup za tipičan ishod

urednik

Bh. nogomet još će sačekati na sudionika UEFA-inih skupina… ali približavamo se

urednik

Velež: ‘Kadar sazdan od igrača različitih profila’

urednik