DNEVNI NOGOMET

Zrinjski: San o europskom iskoraku još nije završio

Europski porazi, ispadanja nekako uvijek više bole od domaćih, ponajviše zato jer će se na iduću priliku čekati barem godinu dana. No, Zrinjski će popravni za Kišinjev imati već idućeg tjedna u Tiranu, gdje bi na trenutak ugasli san opet mogao oživjeti.

Opet je to bila ona ‘mogli smo, malo nam je falilo’ utakmica. Tih 90 minuta u Kišinjevu, gdje je Šerif u uzvratu 1. kola kvalifikacija za Ligu prvaka samo iskoristio ponuđeno. Naravno da nije moralo biti tako, ali jeste. A iako će se još godinama pričati kako se klub koji je sezonu ranije u Madridu srušio veliki Real provukao, Plemići se brzo moraju otrgnuti tim ‘što bi bilo kad bi bilo pričama’ i vratiti se u realnost. A realnost nije do kraja siva.

Jer idućeg četvrtka u Tirani će se protiv istoimene momčadi ukazati nova prilika. Protiv momčadi koja po Transfermarktu vrijedi čak i manje od Zrinjskog, koja je u svoje dvije utakmice 1. kola kvalifikacija za Ligu prvaka dva puta poražena od luksemburškog Dudelangea (0:1, 1:2), koja stoji na pragu 3. kola Konferencijske lige. Konferencijske lige do čijih bi se skupina, da je izbačen Šerif, moglo kudikamo lakše doći, ali taj san, san o velikom europskom iskoraku, ni ovako nije ugašen.

Jer rutom prvaka u Konferencijskoj ligi Zrinjski bi mogao dogurati daleko, pod uvjetom da odigra dovoljno dobro i da bude imao sreće u ždrijebu. A primjera radi, prošle sezone u 3. kolu KL na papairu najjači tim bio je Maccabi Haifa, a igrali su još Linfield, Shamrock, Riga, Priština, Teuta… S. N.

VEZANO

Zrinjski uvjerljiv u prvoj provjeri

urednik

MOSTARSKI DERBI: Dudić više pohvalio Zrinjski, nego Jakirović Velež

urednik

Velež: Radović nije teže ozlijeđen, Dudića obradovao ždrijeb Kupa

urednik