DNEVNI NOGOMET

Zrinjski: Sastav protiv Igmana ne bi trebao iznenaditi

Iz dosadašnjih triju pripremnih utakmica teško se mogao izvući neki konkretan zaključak, ali ova zadnja, generalna uoči Šerifa, ipak bi mogla biti znakovita u tom smislu.

Ostalo je još sedam dana do početka nove sezone, do prvog okršaja sa Šerifom, a zanimljivo da će Zrinjski do tih povratničkih 90 minuta u Ligi prvaka večeras protiv Igmana Pod Bijelim brijegom odraditi – jedini duel s punim sastavom, punim kadrom na raspolaganju. Najbolji strijelac Nemanja Bilbija te udarni stoperski par Hrvoje Barišić – Slobodan Jakovljević nisu igrali protiv Mure (2:1), Varaždina (3:0) i Škendije (3:3), no večeras to ne bi trebao biti slučaj. Ne bi trebao, jer Jakovljević je imao laganu ozljedu, dok su Bilbija i Barišić izostali zbog reprezentativnih obveza.

Kako god bilo, večerašnja bi startna postava morala biti blizu one koja će iduće srijede od 20 sati, u prvom duelu 1. kola kvalifikacija za Ligu prvaka, krenuti protiv Moldavaca pa će biti zanimljivo vidjeti kako će to izgledati protiv Konjičana, iako…

– Nismo mogli naći adekvatnog protivnika, ali bit ćemo fizički spremni za Šerif, igrači su na pripreme došli u dobrom stanju, izjavio je šef struke Sergej Jakirović, tješeći se.

Ipak, stajao s druge strane adekvatan protivnik ili ne, Jakirović će moći oprobati kako neke varijante koje je spremio za Moldavce funkcioniraju na terenu, kako se neki igrači ‘kopčaju’, sada kada je puni kadar na raspolaganju.
Po tom pitanju, po pitanju sastava, ne bi trebalo biti nekih velikih promjena – iako je u Zrinjski došlo sedam novih igrača (Maglica, Senić, Brekalo, Ćuže, Sučić, Mandić, Senić). Jer udarna je prošlosezonska postava ostala na okupu – otišao je tek Ivan Bašić, koji je prodan u ruski Orebro. Igman bi to trebao potvrditi.

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]

VEZANO

Zrinjski: Prvi duel s prvoligašem, uz to i direktnim rivalom

urednik

FKS: Marinović ‘upoznat s kvalitetama Zrinjskog’

urednik

Zrinjski: ‘Bolje da smo ‘živi’ u zadnjem kolu, nego da smo se već oprostili od Europe’

urednik