DNEVNI NOGOMET

Zrinjski: Savršen oproštaj od skoro savršene domaće kampanje

Pobjeda broj 25. Jubilarna i prigodna – ostvarena na ovosezonskom oproštaju od domaće publike, pobjeda s kojom je zaokružen jako, jako uvjerljiva kampanja Zrinjskog Pod Bijelim brijegom, odakle su po bod uspjeli odnijeti samo Tuzla i Velež.
– Bili smo na lopti to prvo poluvrijeme, ali nismo riskirali, nismo probijali linije. Tek bi bili opasni kad bi ukrali loptu, preko Jankovića i Bilbije, govorio je nakon 1:0 u zadnjoj ovosezonskoj domaćoj utakmici trener Zrinjskog Sergej Jakirović.
Viđen je taj jedan gol, Karla Kamenara…
– Drugo poluvrijeme smo uveli dva nova igrača, dobili više svježine. Leotar se dobro branio, stvorili su nam par prilika, ali nije nas kaznilo. Na kraju smo zabili lijep gol, dodao je Jakirović nakon ukupno 25., a 15. domaće pobjede u prvenstvu.
Pod Bijelim brijegom pali su svi osim Tuzle (1:1) i Veleža (1:1), s tim da većina gostiju Plemićima nije zabila. Iz tog kuta, impresivna je i domaća gol razlika (48:8), koja je zanimljiva i iz tog aspekta da je Zrinjski kod kuće primio dva gola više nego na strani. No zato su domaći postignuti golovi na nekoj drugoj razini, a rubriku su posebno popravile partije protiv Želje (3:0), Rudara (3:0), Širokog (4:0), Borca (4:1), Posušja (3:1), Leotara (6:2) Radnika (4:1 i 4:0), Tuzle (5:0), Sarajeva (4:0).
Generalno su se domaće brojke više nego prigodno uklopile u ukupni dojam Plemića koji su u posljednje vrijeme, pa i protiv Leotara, igrali u krnjem sastavu. Pa ipak, pobjeda je ostvarena i prošlog vikenda, a došla je nakon dva vezana remija, što je bio jasan pokazatelj da se materijal potrošio u ovom silnom šampionskom ritmu. No, Jakirović će i u preostalih 90 minuta, kod Rudara, tražiti efektnu prezentaciju… dostojnu ne samo prvaka, već dominatnog, rekordnog prvaka.
– Ovaj roster koji je bio ovog puta, ići će i u Prijedor, zaključio je.

……………………………………………………

Titula pionira: ‘Lijepo da
šampionski gen i tako ulazi u klub’

Vikend u kojem se Zrinjski oprostio od domaće publike, u Mostar je donio i titulu omladinskih prvaka. Momčad koju vodi trener Dubravko Orlović u Sarajevu je kod Željezničara odigrala 3:3, što je bilo dovoljno za još jedno plemićko slavlje. Slavlje koje je pozdravio i šef seniorskog tima.
– Pratim Omladinsku ligu, ima tu dobrih mladih igrača. Lijepo je da šampionski gen i tako ulazi u klub, primijetio je Jakirović.

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]

VEZANO

Žižović: Statistiku i tradiciju na stranu, očekujemo tešku utakmicu

urednik

Sarajevo: Dudić se protiv Leotara ohrabrio za Zrinjski

urednik

Velež: Do Antalije nismo vidjeli ništa novo…

urednik